FOTO/ Un motociclist a rămas fără un picior și se zbate între viață și moarte după ce s-a izbit de un podeț, la Călărași

23 august 2021, 21:03 Societate 1968
Accident la Călărași.  Sursa: IP Călărași
Accident teribil la Călărași. Un bărbat de 32 de ani a fost transportat în stare de inconștiență și fără un picior la spitalul raional Călărași, după ce s-a lovit violent cu motocicleta de un pod. Potrivit canalului de Telegram Ungureanu 112, ar fi vorba despre omul de afaceri Maxim Nicula, care în luna mai a anului 2020 s-a luat la harță cu polițiștii, adresându-le injurii grele după ce a fost prins conducând motocicleta în stare avansată de ebrietate.

Accidentul a avut loc luni, 23 august, pe traseul R-1 km 63 din Călărași, a declarat pentru Replica Media ofițera de presă a Inspectoratului de Poliție Călărași, Cristina Vicol.

La fața locului polițiștii au stabilit că victima, un bărbat de 32 ani din municipiul Chișinău, s-a izbit violent cu motocicleta de model Ducati, de un podeț de pe marginea carosabilului,

Oamenii legii spun că motociclistul venea de la Ungheni spre Chișinău și avea viteză excesivă.

În urma impactului, piciorul din partea dreapta a motociclistului s-a rupt prin amputație traumatică. Motociclistul a fost preluat de un echipaj medical și transportat de urgență în stare de inconștiență la spitalul raional Călărași.

Poliția a inițiat o anchetă.

Jurnalistul Vadim Ungureanu scrie pe canalul său de Telegram că victima accidentului ar fi fiul președintelui CS Covoare Ungheni, Niculas Nicula.

Tânărul a atras atenția publică după ce la 12 mai 2020, a publicat pe rețelele de socializare mai multe live-uri în care amenință și înjură în ultimul hal câțiva polițiști, fiind nemulțumit că o zi mai devreme a fost prins în stare avansată de ebrietate conducând o motocicletă.

Potrivit oamenilor legii, în timpul documentării, conducătorul motocicletei a opus rezistență și a ultragiat unul din angajații INSP, astfel, polițiștii au fost nevoiți să îl rețină. În timpul reținerii, unul din angajați a suferit traume, iar celuilalt polițist i-a fost deteriorată uniforma de serviciu.

Abia peste două luni Procuratura Generală a anunțat că lui Nicula „i-a fost înaintată învinuirea în contumacie, fiindu-i incriminată comiterea infracțiunilor: „ameninţarea sau violenţa săvârșită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplinește datoria obştească” (art.349 alin.(2) Cod penal), „huliganism” (art.287 alin.(1) Cod penal) și „conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat sau în stare de ebrietate produsă de alte substanţe” (art.2641 alin.(1) Cod penal).

Până acum nu se știe cum au derulat lucrurile mai departe pentru omul de afaceri. Vom reveni cu detalii.


Prezumţia de nevinovăţie este un principiu fundamental, garantat de Constituţia Republicii Moldova, care prevede că „orice persoană acuzată de un delict este prezumată nevinovată până când vinovăţia sa va fi dovedită în mod legal, în cursul unui proces judiciar public, în cadrul căruia i s-au asigurat toate garanţiile necesare apărării sale”.(Constituţia Republicii Moldova, art.21)
Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media