România a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic: Bulgaria și Republica Moldova, în zona galbenă

17 septembrie 2021, 07:45 Societate 381
Centrul mun. București, România.  Sursa: EBRD

Comitetul Național pentru Situații de Urgență din România a adoptat în ședința din 16 septembrie, o nouă hotărâre privind actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat. Bulgaria, care s-a aflat în zona roșie, a trecut în zona galbenă, iar Republica Moldova din zona verde, în cea galbenă.

Asta înseamnă că persoanele care vin din zona galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinate împotriva COVID-19, au trecut prin boală sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. În caz contrar este obligată să se autoizoleze pe o perioadă de 14 zile.

Dacă o persoană vine din zona roşie, fie este vaccinată sau trecută prin boală, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină, iar prevederea intră în vigoare de la 19 septembrie.

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ poate ieşi din carantină în a zecea zi.

Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media