Victor Furtună, procurorul anti-corupție care va examina plângerea pe numele lui Stoianoglo este cel care a condus urmărirea penală în cazul fostului șef PCCOCS, Nicolae Chitoroagă

5 octombrie 2021, 14:08 Justiție 14500
Victor Furtuna.  Sursa: captura video investigatii.md

Victor Furtună, procurorul desemnat de CSP pentru a examina plângerea penală a deputatului Lilian Carp împotriva Procurorului General, Alexandru Stoianoglo este în sistem de 10 ani și s-a făcut cunoscut după ce a condus urmărirea penală în cazului fostului șef al PCCOCS, Nicolae Chitoroagă, care era cunoscut drept un apropiat al fostului lider PD, Vladimir Plahotniuc.

Nicolae Chitoroagă a fost reținut, pe data de 21 noiembrie 2019, pentru 72 de ore, fiind bănuit într-un dosar penal pentru îmbogățire ilicită. Procuratura Anticorupție a pornit cercetările după ce s-a autosesizat în urma unei anchete, realizate de Centrul de Investigații Jurnalistice din Moldova prin care s-a arătat că deține o afacere piscicolă în Năpădeni, satul său de baștină pe care nu a declarat-o. Dosarul însă, nu a fost finalizat.

Victor Furtună și-a început cariera la Procuratura Buiucani, după care și-a continuat cariera în Procuratura Municipală Chișinău. Potrivit Magistrat.md, „prin Hotărârea nr. 1-35/2019 din 23 Aprilie 2019, Consiliul Superior al Procurorilor a propus Procurorului General numirea domnului Victor Furtună în funcția vacantă de procuror în Procuratura Anticorupție”, loc unde activează până în prezent.Potrivit declarației sale de avere, în 2020, procurorul a obținut un salariu de 316 259.74 și o îndemnizație de peste 100 de mii de lei de la CNAS. Procurorul mai declară alocații pentru copiii săi din România, 1703 RON (circa 7000 de lei moldovenești), o alta de peste 78 de mii de lei de la CNAS și 3000 de Euro de la 2 evenimente de familie, un botez și o zi naștere.

Deține 2 apartamente, un garaj și alte două bunuri imobile.

Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media