VIDEO/ 26 de gospodării au fost afectate în urma incidentului de la Naslavcea. Gavrilița: „Nu putem lăsa fără răspuns faptul că viețile unor cetățeni ai noștri au fost puse în pericol”

31 octombrie 2022, 22:03 Societate 150
Naslavcea, atac cu drone.  Sursa: mai.gov.md

26 de gospodării au fost afectate după ce rămășițele unei rachete doborâte de sistemul antiaerian ucrainean a căzut în extremitatea de nord a localității Naslavcea din Republica Moldova, aflată la granița cu Ucraina. Noile informații vin de la prim-ministra Natalia Gavrilița, care a menționat că „nu putem lăsa fără răspuns faptul că viețile unor cetățeni ai noștri au fost puse în pericol”.

„Nu putem lăsa fără răspuns faptul că viețile unor cetățeni ai noștri au fost puse în pericol. MAEIE a anunțat deja declararea de persona non grata a unui diplomat din cadrul Ambasadei Rusiei. Acesta este obligat să părăsească țara noastră.

(...) IGSU a convocat de îndată ședința CSE locale care va evalua pagubele de la cele 26 de gospodării afectate. Siguranța oamenilor este non-negociabilă”, a punctat șefa Executivului.

În dimineața zilei de luni, 31 octombrie, o rachetă doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean, a căzut în extremitatea de nord a localității Naslavcea din R Moldova, aflată la granița cu Ucraina. Ministerul de Interne a precizat că nu au fost înregistrate victime, însă mai multe geamuri ale unor locuințe din Naslavcea au fost sparte.

În prezent, zona este încercuită de efectivele MAI pentru a se evita eventuale pericole, iar un grup de documentare se află la fața locului.

Informații despre un zgomot puternic provocat de bombardamente care s-a auzit în această dimineaţă la Ocniţa şi localităţile din apropierea râului Nistru, au apărut pe pagina de Facebook EDIT-Ocnița. Autorii au menționat că un atac cu rachete a avut loc în apropiere de centrala de la Novodnestrovsk, aflată la aproximativ 15 kilometri de la granița cu Republica Moldova.

În consecință, un reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău a fost declarat persoană non grata în Republica Moldova. Un anunț în acest sens a fost făcut de Ministerul de Externe, fapt comunicat și părții ruse în după-amiaza zilei de 31 octombrie, cu prilejul convocării la sediul MAEIE a ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov. În reacție, Moscova a declarat că va da „un răspuns adecvat”.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media