Întreruperi de energie electrică în toată țara. Ministrul Spînu: „Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean, una dintre liniile electrice s-a deconectat în regim automat”

15 noiembrie 2022, 17:43 Economie 387
energie electrică, curent electric, lumină.  Sursa: Replica Media

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, la scurt timp a venit cu o explicație după ce mai multe localități din țară au rămas în beznă preț de circa jumătate de oră. Potrivit membrului Guvernului, urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, una dintre liniile electrice care asigură transportul de electricitate pentru țara noastră s-a deconectat în regim automat - descărcarea automată a sarcinii după frecvență.

„Acest fapt a dus la întreruperi masive de energie electrică în toată țara. Menționez că aceste linii nu au fost avariate, dar s-au deconectat automat ca și măsură de siguranță. Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică.

Voi reveni cu informații suplimentare în cel mai scurt timp”, a punctat ministrul.

Curentul electric s-a deconectat în Ungheni, Anenii Noi, Cahul, Cantemir, Comrat, Ceadîr-Lunga, dar și în alte raioane. Potrivit companiei de distribuție a curentului electric Premier Energy, la ora 16:37 s-a produs o deconectare avariată în sistemul de transport opera de IS Moldelectrica, ceea ce a afectat un număr mare de consumatori.

Amintim că, ocupanții ruși au atacat astăzi din nou cu rachete Kievul și alte orașe mari din Ucraina, raportează autoritățile locale. Explozii s-au auzit în regiunile Kiev, Cernihiv, Vinnița, Poltava, Jîtomir, Cerkasî și Hmelnîțkîi.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media