„O provocare deliberată pentru a escalada situația”. Kremlinul neagă că rachetele căzute în Polonia îi aparțin

15 noiembrie 2022, 22:41 Rusia 241
Serghei Șoigu.  Sursa: mil.ru

Ministerul rus al Apărării a negat și a calificat drept „o provocare” informațiile din presa poloneză despre căderea a două rachete rusești pe teritoriul țării, ucigând două persoane. Într-un comunicat de presă, MID a precizat că epavele din fotografiile difuzate în spațiul public nu au legătură cu armele rusești.

„Declarațiile mass-mediei și ale oficialilor polonezi despre presupusa cădere a rachetelor „rusești” în zona așezării Przewoduv reprezintă o provocare deliberată pentru a escalada situația.

Nu au fost lansate lovituri asupra țintelor din apropierea frontierei de stat dintre Ucraina și Polonia prin mijloace de distrugere. Rămășițele de rachetă din imagini, publicate de presa poloneză de la fața locului din satul Przewoduv nu au nicio legătură cu armele rusești”, a transmis MID-ul.


Amintim că, două rachete rusești au căzut marți, 15 noiembrie, pe teritoriul Poloniei și au ucis două persoane, susține un înalt oficial al serviciilor de informații americane, citat de Associated Press. Serviciul de presă al guvernului polon a anunțat că prim-ministrul Mateusz Morawiecki a ordonat marți seara convocarea imediată a miniștrilor, însă fără să ofere detalii despre motivul reuniunii.

Presa poloneză a informat că două persoane au murit marți după-amiază, 15 noiembrie, după ce un proiectil a lovit o zonă în care cerealele se uscau în Przewodów, un sat polonez de lângă granița cu Ucraina.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media