Sergiu Gaibu, după ce și-a depus demisia: „Echipa ministerului a depus o muncă excelentă și le mulțumesc din suflet pentru susținere”

16 noiembrie 2022, 15:55 Politică 462
Sergiu Gaibu, ministru al Economiei.  Sursa: gov.md
Ministrul Economiei Sergiu Gaibu și-a dat demisia, fiind înlocuit cu deputatul Dumitru Alaiba. După acest anunț, Sergiu Gaibu a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook, în care a mulțumit colegilor din Guvern pentru colaborare. La fel, un mesaj de mulțumire l-a îndreptat către partenerii internaționali.
„Echipa ministerului a depus o muncă excelentă și le mulțumesc din suflet pentru susținere și spirit de echipă. Mulțumesc mult colegilor din cabinetul de miniștri și dnei Prim-Ministru pentru o bună colaborare în aceste timpuri pline de provocări.

Mulțumesc mult partenerilor internaționali: Delegației UE, Guvernului României, Guvernului Germaniei, Guvernului Poloniei, Guvernului Elveției, Guvernului Suediei, GIZ, Băncii Mondiale, USAID, familiei Națiunilor Unite. (cer scuze dacă am omis pe cineva)

O deosebită plăcere am avut să lucrez cu Asociațiile de Business. Au fost subiecte dificile în care echilibrul era extrem de complicat de găsit. M-am străduit să ascult toate părțile și să abordez subiectele cât mai imparțial, urmărind în primul rând obiectivul de dezvoltare durabilă și pe termen lung a țării”, a scris Sergiu Gaibu.

De asemenea, în același mesaj, Sergiu Gaibu a enumerat pe scurt și reușitele ministerului pe care l-a condus.

„Am reușit aprobarea unor pachete largi de acte normative pe domeniul tehnologiilor informaționale și altele sunt în proces de promovare (e-comerț, parcul IT etc.) Un rezultat important este aprobarea Legii privind risipa alimentară, importantă pentru reducerea deșeurilor, dar și utilizarea mai rațională a produselor alimentare în societate. Legea crowdfunding este într-un final în versiune agreată cu toate părțile implicate și gata pentru promovare și aprobare.

Pentru microîntreprinderi am inițiat un ciclu întreg de reforme ce țin de simplifcarea relațiilor de muncă, simplificarea taxării, dar și conclucrarea cu alte instituții ale statului și parteneri internaționali pentru simplificarea cerințelor tehnice de operare în domeniile cele mai populare pentru întreprinderile de familie și microîntreprinderi: procesarea produselor alimentare și HoReCa. Pentru prima dată a fost lansat un program de susținere a inovațiilor și consider ferm că aceasta este o direcție de mare perspectivă pentru Moldova. Nu mai puțin importante sunt tratativele pe aspectele de comerț internațional, fiind obținute facilități suplimentare din partea UE, iar cu Republica Turcia negocierele de aprofundare a comerțului reciproc sunt pe final.

Pentru prima dată a fost inițiată elaborarea unei strategii pe domeniul diplomației economice și am pus bazele unui fond de de dezvoltare după modelul european (Fondul pentru Antreprenoriat și Creștere Economică a Moldovei - FACEM)”.

Menționăm că, în debutul ședinței Executivului, prim-ministra Natalia Gavrilița a anunțat că și-a dat demisia ministrul Economiei Sergiu Gaibu, iar fotoliul va fi succedat deputatului Dumitru Alaiba, care este președintele Comisiei economie, buget și finanțe.
Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media