Centrul național de creație „Satul Moldovenesc Buciumul” și-a reluat activitatea, după 10 ani de când a fost închis

30 noiembrie 2022, 13:05 Cultură 616
Întreprinderea Municipală Centrul Național de Creație Satul Moldovenesc „Buciumul”.  Sursa: chisinau.md

Întreprinderea municipală Centrul Național de Creație „Satul Moldovenesc Buciumul”, și-a reluat activitatea cultural-artistică, după 10 ani de când a fost închisă, anunță Primăria municipiului Chișinău. Astfel, duminică, 4 decembrie, în incinta centrului va avea loc un eveniment cultural la care vor evolua artistele Maria Stoianov și Daniela Pleșca.

Locuitorii și oaspeții orașului sunt invitați duminică, 4 decembrie 2022, ora 14:00, pe strada Columna, 60/1, în incinta Centrul Național de Creație Satul Moldovenesc „Buciumul” la un spectacol teatral-muzical cu genericul „Duminica în sat”.

Evenimentul are drept scop readucerea valorilor lăsate din strămoși, cu cântec, joc și voie bună.

În program vor evolua artistele Maria Stoianov și Daniela Pleșca.

Întreprinderea Municipală Centrul Național de Creație „Satul Moldovenesc Buciumul”, s-a lansat de ziua orașului, pe 14 octombrie 2022. Directoroarea instituției a fost numită artista Maria Stoianov.

Centrul cultural „Buciumul” a fost fondat în 1992 de către regizorul și umoristul Tudor Tătaru. În anul 1996, conducerea „Buciumului” a semnat un acord de parteneriat cu Primăria Chișinău, iar studioul a devenit și întreprindere municipală, pentru ca la începutul anilor 2000 „Buciumul" să devină și întreprindere de stat.

În anul 2010, Întreprinderea de Stat a fost lichidată.

La „Buciumul” au fost realizate producţiile cinematografice „Leru-i ler pânzele dalbe”, „Dănilă Prepeleac”, „Iarba dracului”,„Moş Ion în cosmos”, „Polobocul”, „Chişinău la sfârşit de mileniu” și altele.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media