Tânăr, reținut de Poliție după ce ar fi împușcat șase câini într-o localitate din raionul Hîncești

2 decembrie 2022, 16:34 Justiție 138
Câine.  Sursa: ANSA

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a fost reținut de Poliție, după ce ar fi omorât șase câini în satul Negrea, raionul Hîncești. Cazul a fost sesizat oamenilor legii de către un cetățean care și-a depistat animalul împușcat, în curtea casei.

Astfel, polițiștii au stabilit că noaptea trecută, prin aplicarea armei, au fost împușcați alți cinci câini din diferite gospodării.

În urma măsurilor de investigație și urmărire penală, polițiștii au identificat și reținut suspectul, un bărbat de 27 de ani din aceiași localitate.

La moment, acesta este audiat de Poliție.

În acest caz a fost pornită o cauză penală conform prevederilor art. 287 alin.3 din Codul Penal al Republicii Moldova.

Conform legislației în vigoare, persoana culpabilă de asemenea infracțiune, riscă închisoare de la 3 la 7 ani.
Prezumţia de nevinovăţie este un principiu fundamental, garantat de Constituţia Republicii Moldova, care prevede că „orice persoană acuzată de un delict este prezumată nevinovată până când vinovăţia sa va fi dovedită în mod legal, în cursul unui proces judiciar public, în cadrul căruia i s-au asigurat toate garanţiile necesare apărării sale”.(Constituţia Republicii Moldova, art.21)
Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media