Securitatea din regiune, consecințele războiului din Ucraina și crizele, printre subiectele discutate de președinta Sandu cu Secretarul General al ONU

21 septembrie 2022, 12:51 Politică 29
António Guterres și Maia Sandu.  Sursa: presedinte.md

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat, în marja celei de-a 77-a Adunări Generale a ONU, cu Secretarul General al Națiunilor Unite, António Guterres. Oficialii au vorbit despre situația de securitate din regiune, consecințele războiului din Ucraina și crizele cu care se confruntă în acest context țara noastră.

Șefa statului a spus că războiul din Ucraina are un impact economic și social major asupra țării și a cetățenilor noștri.

Drept urmare, Moldova are nevoie de sprijinul comunității internaționale pentru a face față crizelor energetice și economice, care riscă să se amplifice odată cui venirea iernii, și pentru a-i susține pe cei mai afectați de creșterea prețurilor.

La fel, șefa statului a reiterat angajamentul ferm al țării noastre de a contribui la identificarea soluțiilor comune pentru provocările globale.

Președinta și-a exprimat convingerea că, astăzi, este important să sprijinim accesul fiecărui copil, din orice țară, la educație de calitate și să întreprindem acțiuni concrete față de amenințările generate de schimbările climatice, tot mai accentuate.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media