Deputata „ȘOR” Marina Tauber rămâne în arest la domiciliu pe un termen de 20 zile. Magistrații au admis parțial demersul procurorului

24 noiembrie 2022, 17:25 Justiție 109
Marina Tauber în Parlamentul Republicii Moldova.  Sursa: Replica Media

Marina Tauber, vizată în două cauze penale pornite pe faptul acceptării cu bună știință a finanțării Partidului ȘOR din partea unui grup criminal organizat, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate, rămâne în arest la domiciliu. Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au admis parțial demersul procurorului, fiindu-i aplicată învinuitei Marinei Tauber, măsura preventivă arestarea la domiciliu pe un termen de 20 zile.

Informația a fost confirmată de reprezentanți ai Procuraturii Anticorupție.

Potrivit lui Tauber, decizia judecătorilor a fost una așteptată. „Actuala guvernare nu vrea ca ea să participe la protestele antiguvernamentale, ca să nu mobilizeze mai mulți oameni nemulțumiți.

(...) Decizia de astăzi a fost una așteptată, deși am sperat că judecătorii vor ține cont de buchea legii și vor lua o decizie profesionistă. Se vede că există o presiune foarte mare asupra procuraturii și instanțelor de judecată. Ei se tem foarte mult că eu voi participa la proteste și că voi mobiliza mai multă lume. Înțeleg că voi fi mult mai activă în ceea ce privește soluționarea problemelor oamenilor și voi demonstra tuturor că suntem singura forță care este în stare să conducă țara. Dezmățul și presiunile la care suntem supuși eu și liderul nostru, Ilan Șor, au loc la indicația Maiei Sandu. Cu toate acestea, noi continuăm să fim puternici, tot ce se face se face spre bine. Protestele vor continua.

Îi promit Maiei Sandu și celor din PAS că vor răspunde penal pentru fiecare lacrimă pe care am vărsat-o eu și oamenii mei apropiați. Împreună cu procurorii săi de buzunar, ea va înțelege ce înseamnă 124 de zile petrecute în arest. Eu știu că cu cât mai mult voi cere demisia Maiei Sandu, cu atât mai mult voi sta în arest. Dar eu și echipa noastră, condusă de Ilan Șor, vom lupta până la capăt, până când guvernarea va pleca. Până atunci, voi continua să lucrez, prin intermediul avocaților, și ne vom pregăti de sărbătorile de iarnă, pentru ca fiecare cetățean să simtă atmosfera de sărbătoare”, se arată într-un comunicat al plasat pe site-ul Partidului „Șor”.

Marina Tauber a fost reținută la 21 iulie 2022, fiind învinuită în două cauze penale pornite pe faptul acceptării cu bună știință a finanțării formațiunii din care face parte din partea unui grup criminal organizat, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate.

În tot acest timp, mandatul de arest pe numele ei fiind prelungit constant. Abia la 14 septembrie, după două luni de arest la Penitenciarul nr. 13 din capitală, magistrații Curții de Apel Chișinău au decis transferarea deputatei în arest la domiciliu. Ulterior, Marina Tauber a fost transferată sub control judiciar, însă din 25 octombrie ea a fost din nou plasată în arest domiciliu.

Diana
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media