Doi frați din Briceni, condamnați la câte 24 ani și respectiv 20 ani de închisoare pentru omorul intenționat al unui consătean

12 august 2022, 08:49 Justiție 536
Procuratura Generală.  Sursa: Replica Media

Doi bărbați au fost condamnați la câte 24 ani, și respectiv 20 ani închisoare, cu ispășirea pedepsei în penitenciar de tip închis, pentru săvârșirea omorului intenționat a unui consătean. La fel, acestora li s-a incriminat și săvârșirea infracțiunii de sustragere pe ascuns a bunurilor altei persoane, comisă prin pătrunderea în încăpere.

Mai exact, potrivit probelor administrate de către procurorii din cadrul Procuraturii raionului Briceni și examinate nemijlocit în ședința de judecată, s-a constatat că, anterior săvârșirii faptei de omor, în iulie 2021, cei doi inculpați împreună cu încă o persoană au pătruns în casa unui paznic, amplasată pe un teren agricol din raionul Briceni, de unde au sustras mai multe bunuri materiale, inclusiv o armă de vânătoare și cartușe de la aceasta, deținute în mod legal de către proprietar.

Ulterior, în noaptea de 17 octombrie 2021, fiind în stare de ebrietate și având scopul de a se răzbuna pe victimă, datorită relațiilor ostile existente de un timp îndelungat, s-au deplasat la domiciliul ultimului, unde unul dintre ei l-a strigat să iasă la poartă, iar în momentul în care victima s-a apropiat, cel de-al doilea a efectuat o împușcătură în regiunea capului, cu arma de vânătoare sustrasă anterior, care în rezultatul leziunilor suportate a decedat la fața locului.

În continuare, inculpații în scopul ascunderii urmelor infracțiunii și a evitării răspunderii penale, au nimicit prin ardere hainele purtate la momentul comiterii crimei și au îngropat în curtea casei cartușele de la arma de vânătoare, iar arma cu care au efectuat împușcătura au ascuns-o sub pietrele unei stânci din extravilanul localității unde trăiau.

În privința celor doi inculpați pe tot parcursul examinării procesului penal a fost aplicată măsura preventivă sub formă de arest preventiv, măsură care a fost menținută până în momentul când sentința de condamnare va deveni definitivă. Fiind audiați cu privire la circumstanțele comiterii infracțiunii, ambii inculpații au făcut declarații, dar nu și-au recunoscut vinovăția în săvârșirea crimei de care sunt acuzați.

Unul dintre inculpați este cu antecedente penale nestinse, anterior fiind condamnat prin sentința Judecătoriei Florești din 8 iulie 2010, la 15 ani închisoare, pentru săvârșirea unei fapte similare de omor intenționat, fiind eliberat înainte de termen.

Cei doi frați condamnați au vârsta de 42 ani și respectiv 40 ani, fiind originari dintr-o localitate din raionul Florești, însă temporar locuiau în raionului Briceni. La rândul său, victima era un bărbat în vârstă de 35 ani, domiciliat în aceiași localitate cu inculpații din raionul Briceni.

Sentința nu este definitivă și este cu drept de apel la Curtea de Apel Bălți, în termen de 15 zile.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media