„Fetița mea, cu cine m-ai lăsat?”/ Copila de 12 ani, lovită mortal de un troleibuz, petrecută pe ultimul drum: Mesajul transmis de mama fetei decedate; Rudele au deschis un cont bancar și solicită ajutor

26 martie 2023, 10:50 Societate 25478
Copila de 12 ani, lovită mortal de un troleibuz.  Sursa: Оля Кулай/Facebook

Cu toții am fost marcați de accidentul de vineri, 24 martie, care a avut loc în sectorul Ciocana al capitalei, unde o minoră, cu vârsta de aproximativ 12 ani, a decedat, după ce a fost lovită de un troleibuz. Preliminar s-a stabilit că, copila a fost spulberată în timp ce traversa strada regulamentar, la o trecere nedirijată pentru pietoni.

Între timp, șoferița a fost reținută pentru 72 de ore, la locul tragediei mai multe persoane au depus flori și lumânări, iar Regia Transport Electric a deschis o anchetă și a intensificat verificările riguroase ale tuturor șoferilor de troleibuze.

Mama fetei a anunțat că fiica sa va fi condusă pe ultimul drum astăzi, 26 martie, iar corpul neînsuflețit va fi în curtea blocului.

Ziua tragediei - 24 martie

Vineri, 24 martie, în jurul orei 16:00, Poliția a anunțat că o minoră, cu vârsta de aproximativ 12 ani, a decedat, după ce a fost lovită de un troleibuz condus de o femeie, pe bulevardul Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana al capitalei.

Impactul s-a produs în jurul orei 15:30. Preliminar s-a stabilit că, copila a fost lovită în timp ce traversa strada regulamentar, la o trecere nedirijată pentru pietoni.

La scurt timp, Pro TV a publicat un video cu conductoarea troleibuzului implicat în accident în care aceasta susține că „fetița nu a traversat pe trecerea de pietoni”.

Șoferița troleibuzului, reținută

A doua zi după tragedie, 25 martie, a devenit cunoscut faptul că femeia, în vârstă de 41 de ani, care a fost la volanul troleibuzului ce a lovit minora de 12 ani în sectorul Ciocana al capitalei a fost reținută de oamenii legii pentru 72 de ore. Direcția de Poliție a municipiului Chișinău a anunțat că este o anchetă în curs de desfășurare.

Reacția RTEC

În seara tragediei, Regia Transport Electric a anunțat că a fost deschisă o anchetă.

„Cu regret, tragicul incident soldat cu decesul minorei de 12 ani, a avut loc pe 24.03.2023, în jurul orei 15:30. Troleibuzul de pe ruta nr. 13 se deplasa pe bd. Mircea cel Bătrân. A fost deschisă o anchetă. Pe marginea acestui caz urmează să se expună organele competente”, a punctat Regia.

Peste o zi, sâmbătă, RTEC notează deja într-un comunicat de presă că au fost intensificate verificările riguroase ale tuturor șoferilor de troleibuze.

1️⃣ Verificarea stării fizice și psihologice - șoferii trebuie să fie într-o stare bună de sănătate, care nu ar putea afecta capacitatea lor de a conduce în siguranță;

2️⃣ Verificarea fișelor conducătorilor și a tuturor incidentelor sau plângerilor în care au fost implicați;

3️⃣ Verificarea participării regulate la instruirile obligatorii privind respectarea RCR;

4️⃣ Verificarea respectării cu strictețe a obligațiunilor funcționale.

„În urma verificărilor vor fi întreprinse toate măsurile necesare, de la sancțiuni disciplinare/financiare până la eliberări din funcție. Este important ca șoferii să respecte legile și regulamentele de circulație și să fie supuși verificărilor de siguranță pentru a se asigura că pasagerii și participanții la trafic sunt în siguranță”, punctează RTEC.

Rudele au deschis un cont bancar și solicită ajutor

În ziua de sâmbătă, la locul unde s-a produs nenorocirea, zeci de persoane au depus flori și lumânări. Tot acolo, a fost publicată o fotografie cu fata decedată, iar în poză este atașat un cont bancar - astfel cei care își doresc pot face donații pentru familia copilei, care a murit în urma accidentului.


Copila, petrecută pe ultimul drum

Minora va fi condusă pe ultimul drum, duminică, 26 martie.

„Cine are dorință să-și ia rămas bun de la Năstica, 26 martie, ora 13:30, corpul neînsuflețit al fetiței va fi în curtea blocului. Fetița mea, cu cine m-ai lăsat? Nu pot trăi fără tine”, este mesajul transmis de mama fetei pe rețelele de socializare.
Replica
publicat de:
Replica Media
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media