„Fetița mea, cu cine m-ai lăsat?”/ Copila de 12 ani, lovită mortal de un troleibuz, petrecută pe ultimul drum: Mesajul transmis de mama fetei decedate; Rudele au deschis un cont bancar și solicită ajutor

26 martie 2023, 10:50 Societate 25980
Copila de 12 ani, lovită mortal de un troleibuz.  Sursa: Оля Кулай/Facebook

Cu toții am fost marcați de accidentul de vineri, 24 martie, care a avut loc în sectorul Ciocana al capitalei, unde o minoră, cu vârsta de aproximativ 12 ani, a decedat, după ce a fost lovită de un troleibuz. Preliminar s-a stabilit că, copila a fost spulberată în timp ce traversa strada regulamentar, la o trecere nedirijată pentru pietoni.

Între timp, șoferița a fost reținută pentru 72 de ore, la locul tragediei mai multe persoane au depus flori și lumânări, iar Regia Transport Electric a deschis o anchetă și a intensificat verificările riguroase ale tuturor șoferilor de troleibuze.

Mama fetei a anunțat că fiica sa va fi condusă pe ultimul drum astăzi, 26 martie, iar corpul neînsuflețit va fi în curtea blocului.

Ziua tragediei - 24 martie

Vineri, 24 martie, în jurul orei 16:00, Poliția a anunțat că o minoră, cu vârsta de aproximativ 12 ani, a decedat, după ce a fost lovită de un troleibuz condus de o femeie, pe bulevardul Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana al capitalei.

Impactul s-a produs în jurul orei 15:30. Preliminar s-a stabilit că, copila a fost lovită în timp ce traversa strada regulamentar, la o trecere nedirijată pentru pietoni.

La scurt timp, Pro TV a publicat un video cu conductoarea troleibuzului implicat în accident în care aceasta susține că „fetița nu a traversat pe trecerea de pietoni”.

Șoferița troleibuzului, reținută

A doua zi după tragedie, 25 martie, a devenit cunoscut faptul că femeia, în vârstă de 41 de ani, care a fost la volanul troleibuzului ce a lovit minora de 12 ani în sectorul Ciocana al capitalei a fost reținută de oamenii legii pentru 72 de ore. Direcția de Poliție a municipiului Chișinău a anunțat că este o anchetă în curs de desfășurare.

Reacția RTEC

În seara tragediei, Regia Transport Electric a anunțat că a fost deschisă o anchetă.

„Cu regret, tragicul incident soldat cu decesul minorei de 12 ani, a avut loc pe 24.03.2023, în jurul orei 15:30. Troleibuzul de pe ruta nr. 13 se deplasa pe bd. Mircea cel Bătrân. A fost deschisă o anchetă. Pe marginea acestui caz urmează să se expună organele competente”, a punctat Regia.

Peste o zi, sâmbătă, RTEC notează deja într-un comunicat de presă că au fost intensificate verificările riguroase ale tuturor șoferilor de troleibuze.

1️⃣ Verificarea stării fizice și psihologice - șoferii trebuie să fie într-o stare bună de sănătate, care nu ar putea afecta capacitatea lor de a conduce în siguranță;

2️⃣ Verificarea fișelor conducătorilor și a tuturor incidentelor sau plângerilor în care au fost implicați;

3️⃣ Verificarea participării regulate la instruirile obligatorii privind respectarea RCR;

4️⃣ Verificarea respectării cu strictețe a obligațiunilor funcționale.

„În urma verificărilor vor fi întreprinse toate măsurile necesare, de la sancțiuni disciplinare/financiare până la eliberări din funcție. Este important ca șoferii să respecte legile și regulamentele de circulație și să fie supuși verificărilor de siguranță pentru a se asigura că pasagerii și participanții la trafic sunt în siguranță”, punctează RTEC.

Rudele au deschis un cont bancar și solicită ajutor

În ziua de sâmbătă, la locul unde s-a produs nenorocirea, zeci de persoane au depus flori și lumânări. Tot acolo, a fost publicată o fotografie cu fata decedată, iar în poză este atașat un cont bancar - astfel cei care își doresc pot face donații pentru familia copilei, care a murit în urma accidentului.


Copila, petrecută pe ultimul drum

Minora va fi condusă pe ultimul drum, duminică, 26 martie.

„Cine are dorință să-și ia rămas bun de la Năstica, 26 martie, ora 13:30, corpul neînsuflețit al fetiței va fi în curtea blocului. Fetița mea, cu cine m-ai lăsat? Nu pot trăi fără tine”, este mesajul transmis de mama fetei pe rețelele de socializare.
Replica
publicat de:
Replica Media
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media