Premierul României: „Din discuţiile pe care le-am avut cu premierul Republicii Moldova, nu existau motive pentru suspendarea zborurilor Wizz Air către şi dinspre Chişinău. Iminenţa unui atac este puţin probabilă”

4 martie 2023, 16:45 Politică 145
Dorin Recean și Nicolae Ciucă, la București. 1 martie 2023.  Sursa: captură video

Premierul României Nicolae Ciucă a declarat, cu referire la Wizz Air care a decis să suspende toate zborurile către Chişinău începând cu data de 14 martie din cauza „evoluţiilor recente din Moldova şi a riscului ridicat, dar nu iminent, din spaţiul aerian al ţării”, că din discuţiile pe care le-a avut cu omologul său moldovean Dorin Recean nu exista niciun motiv pentru companie să suspende cursele. Şeful Executivului de peste Prut a adăugat că România este ţară membră a NATO şi astfel „iminenţa unui atac este puţin probabilă”, transmite news.ro.

„Suspendarea zborurilor? Din discuţiile pe care le-am avut cu premierul Republicii Moldova Dorin Recean, a rezultat foarte clarcă nu existau motive ca Wizz Air să îşi suspende zborurile. Ca atare, nu există acest pericol în momentul de faţă. România este o ţară membru a NATO, iar iminenţa unui atac este puţin probabilă în acest moment”, a afirmat Nicolae Ciucă, întrebat despre subiect într-o conferinţă de presă susţinută la joi la Târgu Mureş.

Compania aeriană low-cost Wizz Air a anunţat că a decis să suspende toate zborurile către Chişinău începând cu data de 14 martie, din cauza „evoluţiilor recente din Moldova şi a riscului ridicat, dar nu iminent, din spaţiul aerian al ţării”.

„Wizz Air a monitorizat îndeaproape situaţia securităţii din Moldova şi a fost în permanenţă în contact cu diverse autorităţi şi agenţii locale şi internaţionale, pentru a asigura cel mai înalt nivel de siguranţă şi securitate ale operaţiunilor. Siguranţa pasagerilor şi a echipajului rămâne prioritatea numărul unu a Wizz Air, iar ca urmare a evoluţiilor recente din Moldova şi a riscului ridicat, dar nu iminent, din spaţiul aerian al ţării, Wizz Air a luat decizia dificilă, dar responsabilă, de a suspenda toate zborurile către Chişinău începând cu data de 14 martie”, anunţă compania.

După data de 14 martie, Wizz Air va oferi zboruri suplimentare din Iaşi, pentru a sprijini pasagerii din Chişinău.

Acest lucru presupune o nouă rută de la Iaşi către Berlin, precum şi creşterea frecvenţei zborurilor către Barcelona, ​​Milano Bergamo, Bologna, Roma Ciampino, Roma Fiumicino, Dortmund, Larnaca, Londra Luton şi Treviso din Iaşi, care este cea mai apropiată destinaţie din reţeaua Wizz Air.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media