Proces penal, inițiat de Poliție pe acțiunile AUR în timpul marșului Socialiștilor și Comuniștilor: „Urmează să fie identificate toate persoanele implicate”

6 iulie 2021, 15:09 Politică 106
Dorin Chirtoacă sare la Igor Dodon și Vladimir Voronin.  Sursa: captură video/privesc.eu
Un proces penal a fost inițiat în urma altercațiilor ce au avut loc între Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) și Blocul Socialiștilor și Comuniștilor, în timpul marșului „Iubesc Moldova”, organizat de BECS. Informația a fost confirmată pentru Replica Media de către ofițera de presă a DP a municipiului Chișinău, Natalia Stati.

„Cu privire la acțiunile ce au avut loc duminică, a fost inițiat un proces penal în cadrul căruia urmează a fi stabilite toate circumstanțele, să fie analizate toate imaginile video, să fie identificate toate persoanele implicate, să fie citate, audiate, iar ulterior, ofițerul de urmărire penală se va expune”, a declarat Natalia Stati.


Reprezentantul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Dorin Chirtoacă, a fost înlăturat cu forța de mai mulți bărbați, dar și de forțele de ordine, după ce acesta s-a năpustit cu viteză spre liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin și președintele PSRM, Igor Dodon, în timpul contramanifestației AUR din centrul capitalei, răspuns la marșul „Iubesc Moldova”, organizat duminică de BECS. Ulterior, Dorin Chirtoacă a venit cu o reacție la această situație și a subliniat că „ei ne-au atacat, noi am răspuns. Noi stăteam pașnic cu tricolorul la Ștefan cel Mare, și pentru că Dodon cu Voronin au dat ordin Poliției să ne atace colegii, să lovească cu pumnii, să dea cu gaze lacrimogene și să calce în picioare tricolorul, m-am îndreptat la cei doi capi ai mafiei, să le cer socoteala, inclusiv bărbătește”, a scris Dorin Chirtoacă pe pagina sa de Facebook.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) s-au aliniat într-o coloană în fața coloanei de manifestanți a Blocului Socialiștilor și Comuniștilor. Zeci de polițiști i-au înlăturat, iar în prezent manifestanții AUR se află în preajma Monumentului Ștefan cel Mare și Sfânt.

Sute de simpatizanți ai Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, în frunte cu liderul partidului PSRM, Igor Dodon și Zinaida Greceanîi, s-au adunat, la 4 iulie, pentru a participa la un marș cu genericul „Iubesc Moldova”.

Acțiunea a pornit din scuarul Academiei de Științe a Moldovei, se îndreaptă pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și se va încheia cu un miting organizat între clădirile Președinției și Parlamentului.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media