Implementarea angajamentelor internaționale privind dimensiunea de gen pe ambele maluri ale Nistrului, discutată de Oleg Serebrian cu Liliana Palihovici și Lara Scarpitta

25 ianuarie 2023, 13:16 Politică 105
Oleg Serebrian, Liliana Palihovici și Lara Scarpitta.  Sursa: gov.md

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu reprezentanta specială a președintelui în exercițiu al OSCE pe probleme de gen, Liliana Palihovici și consiliera principală pe probleme de gen al OSCE, Lara Scarpitta, cu care a discutat despre activitățile legate de buna implementare de către Republica Moldova a angajamentelor internaţionale privind dimensiunea de gen, inclusiv și a celor care decurg din Rezoluţia 1325 a Consiliului de Securitate al ONU privind Femeile, Pacea și Securitatea.

Vicepremierul Oleg Serebrian a menționat despre necesitatea promovării pe ambele maluri ale Nistrului a normelor internaționale în domeniul respectării drepturilor femeilor, cu asigurarea intervenției prompte din partea actorilor implicați în proces.

Liliana Palihovici a subliniat importanța promovării unei bune înțelegeri de către statele membre ale OSCE, cu precădere a implicațiilor de securitate internațională ce pot fi generate de inegalitățile de gen și din reprezentarea femeilor în procesele de asigurare a păcii și securității, precum și asupra democrației și dezvoltării durabile.

Interlocutorii au convenit să mențină în continuare o interacțiune activă pe domeniile de responsabilitate aflate în gestiune în vederea atragerii suportului necesar din partea partenerilor externi și a obținerii rezultatelor așteptate.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media