LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 341. Zelensky a vizitat regiunea Nikolaev și s-a întâlnit cu prim-ministra Danemarcei; Kremlinul avertizează că trimiterea mai multor arme în Ucraina „conduce la o escaladare semnificativă”

30 ianuarie 2023, 08:39 Ucraina 332
Război în Ucraina.  Sursa: Replica Media

Ucraina se află în cea de-a 341-a zi de rezistență eroică în fața armatei rusești, care a invadat teritoriul ucrainean la 24 februarie 2022, în urma decretului emis de președintele Rusiei, Vladimir Putin, cu privire la „denazificarea și demilitarizarea” poporului ucrainean.

Trupele ruse au bombardat Herson în mod repetat în weekend, spun autoritățile locale. În urma grevelor de duminică, trei persoane au fost ucise în oraș, iar un spital a fost avariat.

Institutul pentru Studierea Războiului a evaluat recent discuțiile occidentale cu privire la condițiile presupuse de „impas” și dificultatea Ucrainei de a recâștiga porțiuni semnificative din teritoriul său. ISW indică faptul că nu doar „autorizarea lentă și sosirea ajutorului” au limitat capacitatea Ucrainei de a lansa operațiuni continue de contraofensivă la scară largă.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a cerut Coreei de Sud să sporească sprijinul militar pentru Ucraina, citând alte țări care și-au schimbat politica de a nu furniza arme țărilor aflate în război după invazia Rusiei. Călătoria lui Stoltenberg are ca scop consolidarea legăturilor cu aliații SUA în fața războiului din Ucraina și a concurenței în creștere cu China.

UPDATE 17:32. În zilele următoare, un contingent militar suplimentar va sosi în regiunea Kursk, a declarat guvernatorul regiunii, Roman Starovoit, transmite BBC.

„Este necesar să se acorde un sprijin cuprinzător pentru primirea și desfășurarea de forțe și mijloace suplimentare, astfel încât personalul militar să înceapă cât mai curând posibil să îndeplinească sarcini pentru a proteja frontiera de stat și a asigura securitatea regiunii Kursk”, a spus el.

Autoritățile ruse au declarat în repetate rânduri că regiunea Kursk este bombardată de Ucraina. Trupe suplimentare au fost deja transferate în regiune de două ori - primăvara și toamna, notează Kommersant. Ziarul mai relatează că în regiune există centre de formare pentru Wagner PMC.


UPDATE 17:10. Armata ucraineană va cheltui aproape 550 de milioane de dolari pe drone (UAV) în 2023, iar 16 acorduri de aprovizionare au fost deja semnate cu producătorii ucraineni, a declarat luni ministrul apărării Alexei Reznikov.

„În 2023, creștem achizițiile de UAV-uri pentru Forțele Armate ale Ucrainei”, a scris Reznikov pe Facebook.

Ucraina a primit livrări semnificative de UAV-uri de la partenerii săi, dar Kievul încearcă acum să stimuleze producția internă pentru a construi ceea ce oficialii au considerat o „armata de drone”.

„Independența complexului militar-industrial este unul dintre factorii capacității de apărare a țării”, a scris Reznikov.


UPDATE 16:46. Iată cea mai recentă hartă a situației Ucrainei de la echipa de grafică a The Guardian.

Mai devreme astăzi, liderul autoproclamatei Republici Populare Donețk (DNR), Denis Pushilin, a declarat că forțele pro-ruse continuă să facă progrese în Vuhledar, pe care ambele părți îl consideră a fi un punct de balama.



UPDATE 16:19. Rusia a mutat forţe suplimentare şi echipament în regiunea Kursk de la graniţa cu Ucraina pentru a proteja frontiera şi a asigura securitatea, a declarat luni guvernatorul regional Roman Starovoit, potrivit agenţiei de Interfax, preluată de Reuters și Agerpres.

Autorităţile locale susţin că regiunea a fost lovită repetat de obuze ucrainene după declanşarea războiului din Ucraina, în urmă cu aproape un an.

Unele dintre trupele ruse au intrat în Ucraina din regiunea Kursk, deşi zonele din nord-estul ţării pe care acestea le-au ocupat au fost recucerite între timp de forţele Kievului.

Starovoit a declarat la o întâlnire a administraţiei regionale că un contingent solid format din personal al forţelor armate, gărzi de frontieră şi angajaţi ai agenţiilor statului a fost înfiinţat la Kursk, dar că "este necesar să se furnizeze sprijin complet pentru primirea, desfăşurarea şi instalarea unor forţe suplimentare".

Kievul a avertizat în mod repetat că Rusia ar putea face o nouă încercare de a ocupa părţi din nord-estul Ucrainei, atrăgând atenţia asupra activităţii militare comune în creştere în Belarus, stat aliat cu Rusia şi punctul de plecare în februarie a uneia dintre direcţiile de invazie, la circa 200 km de provincia Kursk.

UPDATE 15:42. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, consideră că furnizarea de arme suplimentare de către Occident Ucrainei va duce doar la „escaladarea semnificativă” a conflictului.

Kievul „cere din ce în ce mai multe arme”, a spus Peskov într-un apel cu reporterii, după ce ministrul adjunct de externe al Ucrainei, Andrei Melnyk, a cerut Germaniei să trimită țării sale un submarin.


UPDATE 14:55. Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy, a sosit în regiunea Nikolaev și s-a întâlnit cu prim-ministra daneză Mette Frederiksen.

„Împreună cu premierul danez Mette Frederiksen, a vizitat apărătorii ucraineni răniți într-unul dintre spitalele din Nikolaev. Este important ca soldații noștri să poată fi supuși nu numai reabilitării fizice, ci și psihologice”, a scris în mesajul său liderul de la Kiev.


UPDATE 14:16. Marea Britanie ar trebui să fie „foarte mândră” că a condus lumea în sprijinul Ucrainei și în fața agresiunii ruse, a declarat prim-ministrul Rishi Sunak.

Marea Britanie la începutul acestei luni a anunțat că va trimite 14 dintre propriile tancuri Challenger 2, prima dată când o națiune occidentală le va trimite și va oferi Kievului propriul blindaj greu. De atunci, o coaliție de națiuni occidentale, inclusiv Germania și SUA, au confirmat că sunt dispuse să furnizeze tancuri de luptă.

„Am fost prima țară importantă care a făcut asta. Acest lucru a condus la alte țări, precum America și Germania, care spun că vor face același lucru. Acest lucru este cu adevărat important, deoarece va oferi sprijinul de care Ucraina are nevoie pentru, sperăm, să facă mai multe progrese împotriva Rusiei în prima parte a acestui an”, a declarat Rishi Sunak.


UPDATE 13:43. „Comitetului Olimpic Internațional îi face plăcere să privească Rusia distrugând Ucraina și apoi oferind Rusiei o platformă de promovare a genocidului. Este evident că banii ruși care cumpără ipocrizia olimpică nu miroase a sânge ucrainean”, a scris pe Twitter consilierul Președintelui Ucrainei, Mihail Podolyak.

Astfel a reacționat el la știrea că Comitetul Olimpic ia în considerare posibilitatea ca rușii să participe la alte olimpiade. Anterior, Vladimir Zelenskiy a cerut eliminarea rușilor de la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris și să nu le ofere posibilitatea de a participa chiar și sub un steag neutru.

„Nu există neutralitate atunci când există un astfel de război. Și știm cât de des tiraniile încearcă să folosească sportul pentru interesele lor ideologice. Este evident că orice steag neutru al sportivilor ruși este pătat de sânge”, a spus Zelenskiy pe 29 ianuarie.


UPDATE 13:30. Dmitri Peskov a calificat drept minciuni cuvintele fostului prim-ministru britanic Boris Johnson, potrivit cărora Putin l-ar fi amenințat cu rachete înainte de începerea războiului din Ucraina.

Potrivit lui Peskov, președintele rus, într-o conversație cu Johnson, a remarcat că intrarea Ucrainei în NATO și desfășurarea de rachete în apropierea granițelor Rusiei „ar însemna că orice rachetă va ajunge la Moscova în câteva minute”.

Johnson, în filmul BBC „Putin împotriva Occidentului”, a spus că a vorbit cu Putin înainte de începerea războiului din Ucraina.

„La un moment dat, m-a oarecum amenințat și a spus: „Boris, nu vreau să te rănesc, dar cu o rachetă va dura doar un minut”, sau ceva de genul”, a spus Johnson, care l-a citat pe Putin.


UPDATE 12:45. Trupele ruse avansează în apropiere de oraşul Vugledar, nou punct fierbinte al frontului din estul Ucrainei unde Moscova şi-a intensificat ofensiva, a declarat luni liderul separatiştilor proruşi din Doneţk, Denis Puşilin, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Unităţile noastre continuă să avanseze (...) Unităţi s-au instalat la est de Vugledar şi continuă să lucreze în împrejurimi”, a declarat Puşilin, citat de agenţiile de ştiri ruse.

Potrivit lui, armata ucraineană „a avut timpul să se întărească" în acest sector unde se află „un mare număr de situri industriale şi clădiri înalte”, ceea ce facilitează operaţiunile defensive.

„Deci plecăm de la principiul că duşmanul va rezista”, a adăugat Puşilin, refuzând să avanseze un pronostic privind durata luptelor pentru această localitate.

Vugledar, oraş minier care număra 15.000 de locuitori înainte de invazia rusă, este situat la 150 km de Bahmut, al punct fierbinte al frontului estic pe care armata rusă încearcă să-l ocupe de şase luni cu preţul unor pierderi grele.

Denis Puşilin a declarat luni că „lupte crâncene” sunt în curs în apropiere de Bahmut şi că este „prea devreme” pentru a vorbi despre o încercuire a oraşului de trupele ruse.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, la rândul lui, duminică, că Bahmut, Vugledar şi alte zone din regiunea Doneţk sunt supuse unor "atacuri ruseşti constante".

Kremlinul şi-a propus să cucerească regiunea Doneţk în întregime după ce a revendicat în septembrie anexarea sa, alături de alte trei regiuni ucrainene (Lugansk, Herson şi Zaporojie), aminteşte AFP.


UPDATE 12:20. Serviciul de Securitate al Ucrainei a reținut un agent rus care corecta loviturile cu rachete asupra Harkivului.

„Răufăcătorul a colectat informații despre locațiile și rutele de mișcare a unităților Forțelor Armate ale Ucrainei prin oraș. Informațiile primite au fost transmise invadatorilor ruși sub formă de coordonate electronice și marcaje pe hartă prin intermediul messengerului Telegram”, a raportat SBU pe Facebook.

Informațiile au fost solicitate de invadatori pentru pregătirea și desfășurarea atacurilor cu rachete țintite asupra centrului regional, precizează serviciul de securitate.

„Ofițerii SBU au reținut agentul rus în apropierea unui obiect de infrastructură critică a orașului, în timp ce încerca să colecteze date sensibile pentru agresor.

Potrivit anchetei, este vorba despre un localnic șomer. Pentru a îndeplini sarcinile inamicului, agentul a ocolit teritoriul orașului și a înregistrat în secret unitățile apărătorilor ucraineni și locațiile acestora. În timpul reținerii, asupra atacatorului a fost găsit un smartphone cu dovezi de corespondență cu agresorul.

Anchetatorii SBU au informat inculpatul cu privire la suspiciunea prevăzută de partea 3 a art. 114-2 din Codul Penal al Ucrainei (difuzarea neautorizată a informațiilor despre plasarea Forțelor Armate ale Ucrainei). Instanța i-a ales o măsură de reținere sub formă de detenție”, se arată în comunicatul SBU.


UPDATE 11:50. În regiunea Nikolaev, în noaptea de 30 ianuarie, la ora 00:31, trupele ruse au lansat lovituri de artilerie asupra unui sat din raionul Ociakovo, a anunțat guvernatorul Vitalii Kim.

Potrivit acestuia, câteva case și anexe au fost distruse și avariate, însă nu au fost raportate victime. În raioanele Nikolaev, Pervomaisk, Voznesensk și Baștanska, ziua și noaptea au trecut relativ calm, a remarcat Kim.

UPDATE 11:40. Ambasadorii Grupului 7 și ai Uniunii Europene se așteaptă ca Ucraina să reia declararea și aprobarea electronică a Programului de Stat Anticorupție.

Despre aceasta s-a discutat la o întâlnire a diplomaților cu șeful Agenției Naționale pentru Prevenirea Corupției, Oleksandr Novikov, care a avut loc la reședința ambasadorului japonez în Ucraina, transmite Ukrinform, citând serviciul de presă al ANPC.

„Vă mulțumim că ați inclus aprobarea Programului de Stat Anticorupție în prioritățile ambasadorilor G7. Aprobarea GAP este esențială pentru implementarea în continuare a Strategiei anticorupție a Ucrainei, care va ajuta Ucraina să economisească până la 200 de miliarde UAH pentru contribuabili anual și să depășească corupția în zonele cele mai afectate de corupție. Și acest lucru poate garanta transparență în procesele viitoare de recuperare. Programul își propune să consolideze în continuare instituțiile anticorupție din Ucraina, precum și să implementeze standardele UE anticorupție în domenii cheie ale vieții publice și ale economiei. Acesta este un alt pas semnificativ către integrarea Ucrainei în UE și NATO”, a spus Novikov.


UPDATE 11:05. Washington Post: Ucraina va primi tancuri Abrams, dar peste un an și fără blindaj de uraniu

Statele Unite vor transfera 31 de tancuri Abrams în Ucraina, dar Kievul le va primi abia până la sfârșitul lui 2023 sau începutul lui 2024, scrie ziarul The Washington Post.

O astfel de întârziere va apărea din cauza faptului că aceste tancuri nu vor fi scoase din stocurile militare americane, ci vor fi achiziționate special pentru livrările în Ucraina.

De asemenea, tancurile nu vor fi echipate cu blindaje speciale din uraniu sărăcit. Acesta este un design clasificat, iar SUA nu vor să cadă în mâinile Rusiei dacă tancurile sunt capturate pe câmpul de luptă, notează ziarul.


UPDATE 10:23. Veacheslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod din Rusia, a postat un mesaj pe Telegram, în care spune că au loc bombardamente în Bezliudovka, care se află peste granița din nordul regiunii Harkiv din Ucraina.

„Potrivit datelor preliminare, există două victime – bărbați cu răni de schije. La fața locului s-au deplasat servicii medicale și operaționale”, a scris acesta.


UPDATE 09:58. Pavlo Kirilenko, guvernatorul Ucrainei de Donețk, a raportat despre situația din regiune, și în special de Vuhledar.

În briefing-ul său operațional zilnic, Kirilenko a scrie pe Telegram: „Nimeni nu a fost rănit în direcția Volnovakha sub focul de la Vuhledar, Novoukrainka și Prechystivka. În direcția Donețk, Kurakhove a fost bombardat de cinci ori - cinci case private au fost avariate”.

În ultima zi, rușii au ucis un locuitor al regiunii Donețk, altul a fost rănit.


UPDATE 09:33. Autoritățile ruse mențin probabil deschisă opțiunea unei alte runde de apeluri în cadrul inițiativei de „mobilizare parțială”, potrivit informațiilor britanice.

În ultimul său raport zilnic, Ministerul Apărării din Regatul Unit a spus că conducerea rusă „foarte probabil continuă să caute modalități de a satisface numărul mare de personal necesar pentru a asigura resursele oricărei viitoare ofensive majore în Ucraina, minimizând în același timp disidența internă”.


UPDATE 09:08. Ministrul de externe al Chinei urmează să viziteze Moscova în februarie, potrivit unui raport Reuters care citează ziarul rus Vedomosti.

Înalt diplomat chinez Wang Yi l-ar putea vizita pe președintele rus Vladimir Putin, a declarat ziarul citat de o sursă.


UPDATE 08:47. Boris Johnson a spus că președintele rus Vladimir Putin l-a amenințat cu o lovitură cu rachete după ce a avertizat că războiul va fi o „catastrofă totală” în timpul unui apel „foarte lung” din februarie 2022, scrie Kyiv Independent.

Într-un documentar BBC care este programat să fie difuzat pe BBC 2 pe 30 ianuarie, Johnson a spus despre schimbul său cu Putin: „El mi-a spus: „Boris, nu vreau să te rănesc, dar, cu o rachetă, va dura doar. un minut” sau ceva de genul... Dar cred că, din tonul foarte relaxat pe care îl lua, genul de aer de detașare pe care părea să-l aibă, doar se juca cu încercările mele de a-l determina să negocieze”.

Johnson a spus că l-a avertizat pe Putin că invadarea Ucrainei „ar duce la sancțiuni occidentale și la mai multe trupe NATO la granițele Rusiei”. El a încercat, de asemenea, să descurajeze acțiunile militare rusești, spunându-i lui Putin că Ucraina nu se va alătura NATO „în viitorul previzibil”, potrivit BBC.

Documentarul „Putin Vs the West” examinează interacțiunile lui Putin cu liderii lumii.


UPDATE 08:40. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a cerut Coreei de Sud să sporească sprijinul militar pentru Ucraina, citând alte țări care și-au schimbat politica de a nu furniza arme țărilor aflate în război după invazia Rusiei. Călătoria lui Stoltenberg are ca scop consolidarea legăturilor cu aliații SUA în fața războiului din Ucraina și a concurenței în creștere cu China, a informat Reuters.

Vorbind la Institutul Chey pentru Studii Avansate din Seul, secretarul general a mulțumit Coreei de Sud pentru ajutorul neletal acordat Ucrainei, dar a îndemnat-o să facă mai mult, adăugând că există o „necesitate urgentă” de muniție.

Coreea de Sud a semnat acorduri majore furnizând sute de tancuri, avioane și alte arme către Polonia, membru NATO, de la începutul războiului, dar președintele sud-coreean Yoon Suk-yeol a spus că legea țării sale este împotriva furnizării de arme țărilor aflate în conflicte prevede furnizarea de arme Ucrainei. dificil.


UPDATE 08:27. Institutul pentru Studierea Războiului a evaluat recent discuțiile occidentale cu privire la condițiile presupuse de „impas” și dificultatea Ucrainei de a recâștiga porțiuni semnificative din teritoriul său.

ISW indică faptul că nu doar „autorizarea lentă și sosirea ajutorului” au limitat capacitatea Ucrainei de a lansa operațiuni continue de contraofensivă la scară largă.


UPDATE 08:00. Trupele ruse au bombardat Herson în mod repetat în weekend, spun autoritățile locale. În urma grevelor de duminică, trei persoane au fost ucise în oraș, iar un spital a fost avariat.


Replica Media transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie, 15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai, 16 mai, 17 mai, 18 mai, 19 mai, 20 mai, 21 mai, 22 mai, 23 mai,24 mai, 25 mai, 26 mai, 27 mai, 28 mai, 29 mai, 30 mai, 31 mai, 1 iunie, 2 iunie, 3 iunie, 4 iunie, 5 iunie, 6 iunie, 7 iunie, 8 iunie, 9 iunie, 10 iunie, 11 iunie, 12 iunie, 13 iunie, 14 iunie, 15 iunie, 16 iunie, 17 iunie, 18 iunie, 19 iunie, 20 iunie, 21 iunie, 22 iunie, 23 iunie, 24 iunie, 25 iunie, 26 iunie, 27 iunie, 28 iunie, 29 iunie, 30 iunie, 1 iulie, 2 iulie, 3 iulie, 4 iulie, 5 iulie, 6 iulie, 7 iulie, 8 iulie, 9 iulie, 10 iulie, 11 iulie, 12 iulie, 13 iulie, 14 iulie, 15 iulie, 16 iulie, 17 iulie, 18 iulie, 19 iulie, 20 iulie, 21 iulie, 22 iulie, 23 iulie, 24 iulie, 25 iulie, 26 iulie, 27 iulie, 28 iulie, 29 iulie, 30 iulie, 31 iulie, 1 august, 2 august, 3 august, 4 august, 5 august, 6 august, 7 august, 8 august, 9 august, 10 august, 11 august, 12 august, 13 august, 14 august, 15 august, 16 august, 17 august, 18 august, 19 august, 20 august, 21 august, 22 august, 23 august, 24 august, 25 august, 26 august, 27 august, 28 august, 29 august, 30 august, 31 august, 1 septembrie, 2 septembrie, 3 septembrie, 4 septembrie, 5 septembrie, 6 septembrie, 7 septembrie, 8 septembrie, 9 septembrie, 10 septembrie, 11 septembrie, 12 septembrie, 13 septembrie, 14 septembrie, 15 septembrie, 16 septembrie, 17 septembrie, 18 septembrie, 19 septembrie, 20 septembrie, 21 septembrie, 22 septembrie, 23 septembrie, 24 septembrie, 25 septembrie, 26 septembrie, 27 septembrie, 28 septembrie, 29 septembrie, 30 septembrie, 1 octombrie, 2 octombrie, 3 octombrie, 4 octombrie, 5 octombrie, 6 octombrie, 7 octombrie, 8 octombrie, 9 octombrie, 10 octombrie, 11 octombrie, 12 octombrie, 13 octombrie, 14 octombrie, 15 octombrie, 16 octombrie, 17 octombrie, 18 octombrie, 19 octombrie, 20 octombrie, 21 octombrie, 22 octombrie, 23 octombrie, 24 octombrie, 25 octombrie, 26 octombrie, 27 octombrie, 28 octombrie, 29 octombrie, 30 octombrie, 31 octombrie, 1 noiembrie, 2 noiembrie, 3 noiembrie, 4 noiembrie, 5 noiembrie, 6 noiembrie, 7 noiembrie, 8 noiembrie, 9 noiembrie, 10 noiembrie, 11 noiembrie, 12 noiembrie, 13 noiembrie, 14 noiembrie ,15 noiembrie, 16 noiembrie, 17 noiembrie, 18 noiembrie, 19 noiembrie, 20 noiembrie, 21 noiembrie, 22 noiembrie, 23 noiembrie, 24 noiembrie, 25 noiembrie, 26 noiembrie, 27 noiembrie, 28 noiembrie, 29 noiembrie, 30 noiembrie, 1 decembrie, 2 decembrie, 3 decembrie, 4 decembrie, 5 decembrie, 6 decembrie, 7 decembrie, 8 decembrie, 9 decembrie, 10 decembrie, 11 decembrie, 12 decembrie, 13 decembrie, 14 decembrie, 15 decembrie, 16 decembrie, 17 decembrie, 18 decembrie, 19 decembrie, 20 decembrie, 21 decembrie, 22 decembrie, 23 decembrie, 24 decembrie, 25 decembrie, 26 decembrie, 27 decembrie, 28 decembrie, 29 decembrie, 30 decembrie, 31 decembrie, 1 ianuarie 2023, 2 ianuarie, 3 ianuarie, 4 ianuarie, 5 ianuarie, 6 ianuarie, 7 ianuarie, 8 ianuarie, 9 ianuarie, 10 ianuarie, 11 ianuarie, 12 ianuarie, 13 ianuarie, 14 ianuarie, 15 ianuarie, 16 ianuarie, 17 ianuarie, 18 ianuarie, 19 ianuarie, 20 ianuarie, 21 ianuarie, 22 ianuarie, 23 ianuarie, 24 ianuarie, 25 ianuarie, 26 ianuarie, 27 ianuarie, 28 ianuarie și 29 ianuarie.


IMPORTANT!!! Este un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.


Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media