Unul dintre factorii de decizie al Institutului de Medicină Urgentă, cercetat penal pentru gestionarea frauduloasă a fondurilor COVID

10 iunie 2022, 13:11 Justiție 116
Institutul de Medicină Urgentă.  Sursa: zdg.md

Unul dintre factorii de decizie din cadrul Institutului de Medicină Urgentă este cercetat penal de CNA și Procuratura Anticorupție într-un dosar de abuz de serviciu. Potrivit oamenilor legii, funcționarul este bănuit că ar fi primit comisioane de peste 200.000 de lei de la mai mulți angajați, remunerați, pretins ilegal, pentru prestarea serviciilor suplimentare în secțiile COVID.

Potrivit materialelor cauzei, în perioada martie 2020-aprilie 2022, bănuitul ar fi inclus în tabelele de pontaj suplimente salariale pentru medici, asistenți și alt personal auxiliar care nu s-ar fi aflat efectiv la serviciu în secțiile pentru pacienții bolnavi de COVID.

Mai exact, funcționarul ar fi acordat sporuri de performanță în mărime de 100% și alocații de 100% din bugetul Companiei Naționale pentru Asigurări în Medicină, iar în schimb ar fi primit recompense bănești de la persoanele remunerate.

„În această dimineață, ofițerii CNA și procurorii anticorupție au desfășurat acțiuni de urmărire penală în biroul de serviciu, în automobil și la domiciliul bănuitului. De la fața locului au fost ridicate mijloace de probă, inclusiv bani, în valută străină, proveniența cărora urmează să fie stabilită. Urmează și alte acțiuni de anchetă, între care audierea tuturor persoanelor implicate și studierea probatoriului acumulat”, se arată în comunicat.

Funcționarul este cercetat penal în stare de libertate.

Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală, iar Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor acordă suport în prezenta cauză.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media