VIDEO/ Ședința CMC s-a încheiat. Proiectele de decizie, aprobate astăzi

23 iunie 2022, 12:02 Politică 211
Ședința Consiliului Municipal Chișinău.  Sursa: Replica Media

Consiliul Municipal Chișinău (CMC) se întrunește astăzi, 23 iunie, în ședință pentru a continua examinarea subiectelor rămase de pe ordinea de zi.

UPDATE 14:50. Ședința a fost încheiată.

UPDATE 14:46. Informația privind legalitatea marșului Pride 2022, organizat de Comunitatea LGBT și informația privind sursele financiare, valoarea contractului și termenul de executare a lucrărilor de amenajare a pistei de bicicliști din bd. Dacia nu pot fi audiate deoarece raportorii nu au putut fi prezenți la ședință.

UPDATE 14:24. Proiectul de decizie cu privire la schimbarea subordonării Centrului de zi și activități „START” pentru persoane cu dizabilități de intelect, aprobarea Regulamentului privind organizarea și funcționarea acestuia, a statului de personal de personal și organigramei

UPDATE 14:18. Proiectul de decizie cu privire la aprobarea Acordului de colaborare între Consiliul Municipal Chișinău și Asociația Obștească „SOS Autism”, aprobat de CMC.

UPDATE14:15. Proiectul de decizie cu privire la transmiterea în proprietate privată, aprobat de CMC.

UPDATE 13:49. Proiectul de decizie cu privire la încorporarea recruților din municipiul Chișinău în serviciul militar în termen, serviciul militar cu termen redus sau serviciul civil (de alternativă) pentru perioada toamna 2022 - iarna 2023, aprobat cu 41 de voturi.

UPDATE 13:48. Proiectul de decizie cu privire la capitalizarea cheltuielilor ce țin de lucrările de reparație a bunurilor publice de către Pretura sectorului Rîșcani, aprobat de CMC.

UPDATE 13:33. Vitalie Mihalache, șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație, raportează informația privind identificarea soluțiilor cu privire la proiectarea și construcția liniilor de contact (troleibuz) pe str. Tudor Vladimirescu până la șos. Balcani ținând cont de liniile de înaltă tensiune care intersectează str. Tudor Vladimirescu.

UPDATE 13:27. Viceprimarul Fadei Nagacevschi se află în concendiu și nu poate raporta informația privind concedierea directorului ÎM „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” Serghei Carp și rezultatele anchetei de serviciu. În acest context, subiectul a fost transferat pentru o altă ședință.

UPDATE 13:24. Pretorul sectorul Centru, Vlad Hîncu, oferă informație privind deblocarea drumului public din str. Valea Dicescu colț cu str. Lacului.

„Săptămâna aceasta va fi deblocat”, a spus Hîncu.

UPDATE 12:50. Consilierii municipali ascultă informația privind măsurile întreprinse în vederea excluderii ambuteiajelor și blocajelor circulației transportului public și privat pe arterele centrale ale capitalei în zona amplasării proiectului „Satul German” de la Porțile Oraşului și Complexul de la intrarea din com. Stăuceni spre Calea Orheiului.

UPDATE 12:21. Andrei Pavaloi raportează subiectul cu privire la asigurarea efectuării controlului medical gratuit pentru angajații instituțiilor de învățământ.

„Cred că este important, având în vedere situația cu privire la salariile din grădinițe și școli, ca controlul medical obligatoriu al angajaților să fie inclus în Programul Unic”, a declarat Eugenia Ceban.

UPDATE 12:20. Ședința a început cu 15 minute întârziere. Socialistul Vitalie Mucan, președintele al ședinței, a felicitat colegii cu ocazia Zilei Funcționarului Public.


În ședința din 21 iunie, au fost examinate și aprobate primele zece subiecte.


Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media