ULTIMA ORĂ/ Un angajat al unui sanatoriu moldovenesc de la Sergheevca a murit, iar cinci au fost răniți în urma bombardamentelor de noaptea trecută

1 iulie 2022, 14:23 Societate 2816
Centrul de reabilitare pentru copii „Sergheevca”.  Sursa: sergeevkasan.zatoka-ua.com

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, anunță că atacul cu rachete care a avut loc noaptea trecută în satul Sergheevca din Odesa a afectat clădirea unui sanatoriu pentru copii deținut de ministerul Sănătății de la Chișinău. Ministra a mai anunțat că cinci colaboratori ai centrului de reabilitare moldovenesc au fost răniți, iar unul a decedat în blocul nouă etaje, distrus în urma atacului.

„Ministerul Sănătății deține în Sergheevca un Centru de reabilitare pentru copii. Este un sanatoriu renovat, cu condiții bune, copiii cu probleme de sănătate din Republica Moldova aveau posibilitatea să beneficieze de servicii medicale de reabilitare pe litoralul Mării Negre.

Cu regret activitatea lui a fost stopată în perioada pandemică și numai am pregătit planuri pentru reluarea activității, și a venit războiul.

În urma atacului Centrul nu a avut de suferit grav, doar geamurile cazangeriei fiind făcute țăndări.

Dar cu regret am fost anuntați că cinci colaboratori ai Centrului sunt răniți și unul a decedat, ei toți locuind în clădirea care a fost afectată de bombardamente.

Acești oameni pașnici au făcut zilele copiilor Moldovei mai frumoase, s-au ocupat de reabilitarea lor cu mult drag si dăruire și le dorim din suflet recuperare totală.

Familiei colegului decedat exprimăm profunde condoleanțe si păreri de rău …

Nimic mai groaznic decât războiul. Suntem niște fericiți atât timp cât nu zboară rachete pe de-asupra noastră, prețuiți aceasta. Restul toate pot fi rezolvate”, a scris Ala Nemerenco.


Amintim că militarii ruși au atacat cu rachete în noaptea de joi spre vineri un bloc de locuințe cu nouă etaje și două sanatorii din satul Sergheevca, regiunea Odesa. Potrivit serviciilor de urgență ale Ucrainei, actualizate la ora 13:30, cel puțin 20 oameni au fost uciși, între care doi copii, iar alții 38 au fost răniți în urma atacurilor. Operațiunile de salvare continuă.

Ziarul de Gardă scria în 2017 că Centrul de Reabilitare pentru Copii „Sergheevca”, aflat în subordinea Ministerului Sănătăţii al R. Moldova, este singura instituţie de acest gen pe care Republica Moldova o are pe malul Mării Negre, în Ucraina. Anual, copiii cu diverse boli cronice, beneficiază de activități de reabilitare.

Instituţia medicală de la Sergheevca a fost renovată aproape în totalitate din bugetul de stat și oferea condiţii de cazare şi tratament „net superioare oricărei instituţii medicale de stat din Republica Moldova”.

Anastasia
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media