Guvernul a aprobat finanțarea a 36 de proiecte prin intermediul Programului de activități de reintegrare a țării

22 iunie 2022, 11:37 Societate 84
Oleg Serebrean.  Sursa: zonadesecuritate.md

Executivul a aprobat, astăzi, Programul activităților de reintegrare a țării pentru anul 2022, care prevede finanțarea a 36 proiecte de dezvoltare în perimetrul Zonei de Securitate, cu un buget total de 15 mln. de lei. Lista proiectelor ce urmează a fi finanțate a fost aprobată în conformitate cu criteriile de eligibilitate stabilite de către Comisia de selectare.

În anul curent, conform priorităților declarate la etapa lansării competiției proiectelor, au fost selectate și vor fi implementate 22 de proiecte de dezvoltare și de modernizare a instituțiilor din sistemul educațional, 11 proiecte de reparație și dotare a edificiilor administrative, instituțiilor de cultură, sport și medico-sanitare, 2 proiecte de amenajare a zonelor de agrement și altor spații publice, precum și un proiect de acordare a suportului financiar pentru asigurarea activității delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control.

Autoritățile administrației publice centrale și locale, beneficiare ale Programului, au obligația de a valorifica resursele financiare conform destinației, până la sfârșitul trimestrului IV 2022, urmând să prezinte Cancelariei de Stat (Biroul politici de reintegrare) raportul privind utilizarea alocațiilor.

În perioada 2011-2021, au fost implementate 11 programe guvernamentale de reintegrare a țării, cu realizarea a 476 de proiecte, în valoare de peste 141 mln. de lei, având drept obiectiv soluționarea problemelor stringente din Zona de Securitate, dezvoltarea comunitară durabilă, realizarea dezideratului de reintegrare a țării.

Diana
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media