Prețul de achiziție a gazului în luna iunie va fi de circa 880$ pentru mia de metri cubi, anunță șeful Moldovagaz

1 iunie 2022, 08:35 Economie 146
Aragaz .  Sursa: Replica Media
Prețul de achiziție a gazului în luna iunie va fi de 880$ pentru mia de metri cubi, a anunțat miercuri, 1 iunie, președintele Consiliului de Administrație al „Moldovagaz”, Vadim Ceban.

Într-un mesaj pe canalul său de telegram, șeful Moldovagaz a precizat că livrările de gaze naturale către Republica Moldova se desfășoară în regim normal, în conformitate cu termenii contractului cu „Gazprom”.

Prețul de achiziție al livrărilor de energie în luna iunie va fi de circa 880 de dolari SUA la mia de metri cubi pentru SA „Moldovagaz”, ținând cont de puterea calorică, a scris Ceban.

Amintim că ANRE a aprobat, în ședință publică din 31 mai, noile prețuri reglementate pentru furnizarea gazelor naturale de către S.A. „Moldovagaz”. Astfel, tariful la gazele naturale pentru consumatorii finali va fi de 18 lei și 62 de bani pentru un m3.

De menționat că prețul de achiziție al gazelor naturale pentru luna mai a fost de 919 dolari pentru o mie de metri cubi de gaze, iar în aprilie - 1 194 de dolari.

Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media