Gala fotbalului moldovenesc și-a desemnat laureații: Oleg Reabciuk este jucătorul anului

24 decembrie 2021, 10:10 Sport 98
Platoul Galei Fotbalului Moldovenesc.  Sursa: fmf.mf

Oleg Reabciuk și Natalia Munteanu au fost desemnați pentru al doilea an consecutiv cel mai bun fotbalist și cea mai bună fotbalistă a Moldovei. Anunțul a fost făcut în cadrul Galei Fotbalului Moldovenesc. Pentru a alege cei mai buni fotbaliști și antrenori, FMF a înaintat 55 de anchete cluburilor și experților de fotbal.

Din cauza pandemiei, festivitatea de premiere a celor mai buni jucători ai anului s-a desfășurat într-un format inedit, iar evenimentul a fost transmis online pe platformele Federației Moldovenești de Fotbal.

Oleg Reabciuk este jucătorul echipei Olympiacos Pireu. Campioana Greciei nu a avut rivali pe măsură nici în 2021, iar faptul că mai multe echipe din campionate de Top din Europa și-l doresc încă din această iarnă spune multe despre valoarea fundașului moldovean în vârstă de 23 de ani.

Oleg s-a transferat la Olympiacos la începutul acestui an. În campionatul Greciei el a jucat 35 de meciuri, în 32 dintre ele fiind titular. În sezonul trecut, el a devenit campion al Greciei, Olympiacos adjudecând-și al 46-lea titlu de campioană din istorie cu șapte etape până la finalul campionatului!

Internaționalul moldovean a marcat primul său gol în tricoul formației Olympiakos pe 17 septembrie în faza grupelor a Ligii Europei. Reabciuk a înscris golul victoriei în minutul 87 a meciului cu Antwerp Belgia disputat pe stadionul Georgios Karaiskakis. Echipa sa va evolua în runda eliminatorie a Ligii Europei, contra italienilor de la Atalanta.

Oleg Reabciuk este originar din Ialoveni, dar școlit la celebra academie a clubului FC Porto, are 31 de meciuri pentru Naționala Moldovei. În cariera sa, apărătorul a mai jucat la formația Paços Ferreira Portugalia.

Natalia Munteanu este cea mai titrată fotbalistă din Moldova. Evoluează la formația Dinamo Minsk. Natalia Munteanu are în palmares mai multe premii importante cucerite în Belarus: două trofee pentru cel mai bun portar, două Cupe, o Supercupă și două titluri de campioană a acestei țări.

Natalia Munteanu (28 ani) este originară din Ungheni și evoluează la a treia echipă din Belarus, după ce anterior a mai activat 5 ani la Dnepr Mogilev și Neman Grodno. Cu Dnepr ea a câștigat de două ori medaliile de bronz a campionatului din Belarus.

În cariera sa a mai evoluat în Moldova, la ȘȘ-11-Goleador Chișinău, cu care și-a trecut în palmares primele trofee pe plan național, câștigarea campionatului și Cupei Moldovei. A mai evoluat în liga secundă a Suediei la Smedjebacken, în Rusia - la Donchanka, dar și în campionatul României la Universitatea Galați.

În 2019 a fost desemnată și cea mai bună jucătoare a primei ediții a campionatului național feminin de futsal în componența echipei Agarista Anenii Noi.

A jucat 36 de meciuri pentru Naționala Moldovei și a marcat 4 goluri.


Superlativele anului 2021:

Cel mai bun portar
1. Georgios Athanasiadis (Sheriff) - 114 puncte
2. Emil Tîmbur (Milsami) - 57
3. Nicolae Calancea (Sf.Gheorghe) - 52

Cel mai bun apărător
1. Cristiano da Silva Leite (Sheriff) - 110 puncte
2. Gustavo Dulanto (Sheriff) - 48
3. Ion Jardan (Petrocub) - 41

Cel mai bun mijlocaș
1. Sebastien Thill (Sheriff) - 102 puncte
2. Alexandru Antoniuc (Milsami) - 47
3. Dimitrios Kolovos (Sheriff) - 40

Cel mai bun atacant
1. Vladimir Ambros (Petrocub) - 110 puncte
2. Adama Traore (Sheriff) - 91
3. Sergiu Istrati (Milsami) - 34

Cel mai bun antrenor
1. Yuriy Vernydub (Sheriff Tiraspol) - 148 puncte
2. Lilian Popescu (Petrocub) - 90
3. Serghei Dubrovin (Milsami) - 34

Revelația anului (echipa)
1. FC Sheriff Tiraspol - 179 puncte
2. Petrocub - 75
3. Milsami - 55

Cel mai bun jucător
1. Oleg Reabciuk (Olympiacos Grecia) - 138 puncte
2. Artur Ionița (Benevento Italia) - 58
3. Vadim Rață (Voluntari România) - 37

Cel mai bun golgheter - Frank Andersson Castañeda Vélez (Sheriff Tiraspol)
Cel mai bun arbitru - Dumitru Muntean din Bender

Ca urmare a voturilor exprimate, au fost desemnate laureatele anului fotbalistic 2021 la fotbal feminin:

Cel mai bun portar - Evghenia Dumic (Legia Tiraspol)
Cel mai bun apărător - Eugenia Railean (Agarista CSF Anenii Noi)
Cel mai bun mijlocaș - Alina Chirica (Agarista CSF Anenii Noi)
Cel mai bun atacant - Iuliana Colnic (Maksimum Cahul)
Cel mai bun antrenor - Alexei Gladun (Agarista CSF Anenii Noi)
Revelația anului (echipa) - FC Maksimum
Cel mai bun golgheter - Alina Chirica (Agarista CSF Anenii Noi)

Cea mai bună jucătoare - Natalia Munteanu (Dinamo Minsk)

Un premiu special pentru Cel mai frumos gol al anului i-a revenit lui Nicolae Ignat. Golul marcat de el în finala campionatului european de fotbal pe plajă, Divizia B, organizat la Chișinău vara trecută, a fost ales de suporterii din întreaga lume drept cel mai frumos al anului 2021.

Pentru prima dată desemnarea celui mai bun fotbalist moldovean al anului a avut loc în anul 1992, la inițiativa cunoscutului jurnalist și impresar de fotbal, Arcadie Zaporojanu, pe atunci redactor-şef al ziarului Fotbal Hebdo. După desfiinţarea ziarului Fotbal Hebdo, la sfârşitul anului 1999, ancheta și organizarea Galelor sunt continuate de Federaţia Moldovenescă de Fotbal.

Cristian
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media