Andrei Spînu cere transportatorilor corectitudine: „Vă îndemn să discutăm argumentat și fără multe emoții”

20 decembrie 2021, 19:37 Economie 115
Protest Transportatori 16 decembrie.  Sursa: Replica Media

Continuă schimbul de „amabilități” între ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale, Andrei Spînu și transportatori la tema tarifelor din transportul de călători. După ce dimineața, cei din urmă i-au transmis o scrisoare deschisă, Spînu a reacționat și le-a cerut corectitudine.

Unii transportatori, care azi protestează și scriu mesaje publice pentru creșterea tarifului pentru călători, în lunile trecute solicitau reducerea acestuia. Colegi, așa nu e frumos și nu e corect față de oameni. Vă îndemn să discutăm argumentat și fără multe emoții”, le-a transmis ministrul.

Andrei Spînu se declară împotriva majorării nejustificate a tarifelor și spune că în scurt timp va prezenta calcule pe care instituția pe care o conduce le realizează în prezent.

„În scurt timp voi publica calculele referitor la tarif, care sper să aducă claritate tuturor. Vom fi corecți și transparenți cu cetățenii noștri”, a încheiat Spînu.

În această dimineață, Reprezentanții Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) au adresat o scrisoare deschisă ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), Andrei Spînu, prin care se declară nemulțumiți de activitatea acestuia. În scrisoare se menționează că solicitarea lui Spînu de a solicita date de la transportatori suplimentar la rapoartele stabilite de lege „reprezintă o acțiune ilegală”.

Animozitățile între Asociația Transportatorilor și Minister durează de câteva săptămâni. În dimineața de joi, 16 decembrie, zeci de de unități de transport, care circulă pe rute regulate din toată țara, și-au suspendat activitatea și s-au adunat în Piața Marii Adunări Naționale la un nou protest organizat de Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA).

Transportatorii s-au plâns de faptul că Ministerul nu a întreprins nici o acțiune pentru a efectua calculele necesare și pentru a aproba un nou tarif pentru serviciile de transport și serviciile de autogară. Aceștia au cerut repetat majorarea tarifelor pentru serviciile regulate de transport.

Ulterior, Andrei Spînu a reacționat la protestul transportatorilor care s-au adunat astăzi în Piața Marii Adunări Naționale. În timp ce transportatorii acuză MIDR de inacțiune, viceprim-ministrul spune că ministerul a dat curs tuturor demersurilor transportatorilor și a cerut acestora să ofere informațiile necesare pentru calcularea tarifelor, însă, până la ziua de astăzi, au fost recepționate informații și date doar de la 9 operatori de transport, din 67.


Cristian
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media