DOC/ Partidul „Șor” a contestat la CC Legea care prevede majorarea vârstei de pensionare. Ce spune Înalta Curte despre soluționarea sesizării

13 ianuarie 2022, 18:31 Politică 115
Partidul ȘOR.  Sursa: Partidul Șor/Facebook

Partidul „Șor” a contestat la Curtea Constituțională noua lege a pensiilor, adoptată la finalul anului 2021, de către majoritatea PAS. Sesizarea a fost depusă astăzi,13 ianuarie de deputatele fracțiunii Partidului „Șor”, Marina Tauber și Reghina Apostolova.

Potrivit autorilor sesizării, legea, care stabilește, printre altele, majorarea vârstei de pensionare, este „scandaloasă și antipopulară” și „conține o serie de încălcări fundamentale ale drepturilor omului, prevăzute de Constituția Republicii Moldova.”

Tot astăzi, Curtea Constituțională (CC) a anunțat că a primit sesizarea formulată de deputatele Partidului „Șor” Reghina Apostolova și Marina Tauber.

„Având în vedere multiplele întrebări ale presei privind termenul de soluționare a sesizării, vă comunicăm că, potrivit articolului 32 din Legea cu privire la Curtea Constituțională, sesizările trebuie soluționate în termen de șase luni de la data primirii materialelor”, se arată în nota informativă.

Totodată, CC precizează că informațiile privind soluționarea sesizării vor fi publicate pe pagina web a Curții.

La data de 6 decembrie, Parlamentul a aprobat în a doua lectură proiectul de modificare a Legii privind sistemul public de pensii a fost aprobat în a doua lectură cu votul a 53 de deputați. Atunci deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) au blocat tribuna centrală a Parlamentului în semn de protest față modificarea legii sistemului de pensii.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media