Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon s-a întâlnit la Washington cu Ambasadorul Republicii Moldova în SUA, Eugen Caras

26 ianuarie 2022, 07:27 SUA 164
Ambasadorul Logsdon alături de omologul său, Ambasadorul Eugen Caras.  Sursa: Ambasada Republicii Moldova în SUA

Noul Ambasador SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon a avut prima sa întrevedere oficială cu un demnitar moldovean. La Washington, Logsdon s-a întâlnit cu omologul său moldovean, Eugen Caras se arată într-un scurt comunicat al misiunii diplomatice moldovenești din capitala SUA.

În cadrul comunicării se spune că noul Ambasador SUA va ajunge în curând la Chișinău și că Republica Moldova contează pe „consolidarea în continuare a parteneriatului strategic RM-SUA” „într-un moment important pentru relațiile bilaterale moldo-americane, care în acest an vor marca cea de-a 30 aniversare din momentul stabilirii”.

„Astăzi Ambasadorul Eugen Caras a avut plăcerea de a discuta cu noul Ambasador al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Kent D. Logsdon, care va sosi în curând la Chișinău, într-un moment important pentru relațiile bilaterale moldo-americane, care în acest an vor marca cea de-a 30 aniversare din momentul stabilirii. Contăm pe consolidarea în continuare a parteneriatului strategic RM-SUA și îi dorim mult succes Ambasadorului Logsdon! U.S. Embassy Moldova Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova”, se arată în postarea misiunii diplomatice moldovenești pe pagina sa oficială de facebook.Noul Ambasador al SUA în Republica Moldova, Kent Doyle Logsdon, a depus pe 28 decembrie 2021 la Washington DC jurământul de intrare în funcție. Diplomatul Kent Doyle Logsdon a fost nominalizat la funcția de ambasador în Republica Moldova de către președintele Statelor Unite ale Americii, de Joe Biden, la 14 iulie 2021.

Amintim că a declarat în luna septembrie 2021, într-o ședință în fața Comisiei pentru relații externe a Senatului American, că va insista, în cazul în care va fi acceptat la acest postul de ambasador al SUA la Chișinău, pe retragerea forțelor armate ale Federației Ruse din regiunea transnistreană.

Membru de carieră al Serviciului Diplomatic de nivel superior, Ambasadorul Kent Logsdon a fost cel mai recent Șef de cabinet al Subsecretarului pentru Creștere Economică, Energie și Mediu și, înainte de aceasta, a fost Asistent Principal Adjunct al Secretarului de Stat în Biroul Resurse Energetice. A fost, de asemenea, Șef adjunct al misiunii Ambasadei SUA la Berlin, Germania, servind ca Însărcinat cu afaceri, a.i. din ianuarie 2017 până în mai 2018.

Înainte de a pleca la Berlin, Ambasadorul Logsdon a fost Asistent Executiv al Secretarului de Stat adjunct pentru Management și resurse și a fost, de asemenea, secretar executiv adjunct al Departamentului de Stat. Funcțiile sale anterioare le includ pe cea de director al Centrului de operațiuni, director al Oficiului pentru Afaceri Ruse și șef adjunct al misiunii din Tbilisi, Georgia. De asemenea, a fost consilier politic la Kiev, Ucraina; și a ocupat o varietate de poziții în Bangkok, Thailanda; Almaty, Kazahstan; Islamabad, Pakistan; și Stuttgart, Germania. Ambasadorul Logsdon vorbește limbile rusă, ucraineană, thailandeză și germană. Studiază limba română.

Ambasadorul Logsdon este originar din Sewickley, Pennsylvania. Domnia Sa deține o diplomă de master în relații internaționale de la Universitatea din Virginia și o diplomă de licență în guvernare de la Universitatea Notre Dame. La Chișinău i se va alătura soția, Michelle, ofițer recent pensionat al Serviciului Afaceri Externe.

Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media