Forțele ruse se retrag de pe aeroportul Hostomel, susține Ministerul Apărării al Regatului Unit. Imagini cu ceea ce a rămas după confruntările sângeroase

2 aprilie 2022, 12:24 Ucraina 307
aeroportul Hostomel.  Sursa: NEXTA Live/captură video

Forțele ruse s-au retras de pe aeroportul Hostomel, lângă capitala Ucrainei, care a fost supus luptei de la începutul conflictului, potrivit informațiilor militare britanice, transmite BBC.

„Forțele ucrainene continuă să avanseze împotriva retragerii forțelor ruse în vecinătatea Kievului”, a declarat Ministerul Apărării al Regatului Unit în briefingul său de sâmbătă dimineață.

„De-a lungul axei de est, Ucraina a reluat mai multe sate. În estul Ucrainei, forțele ucrainene și-au asigurat o rută cheie în estul Harkovului, după lupte grele", a adăugat ministerul.

Hostomel a cunoscut lupte grele din 24 februarie, când trupele aeriene ruse au venit cu elicopterul pentru a captura un aeroport de marfă ca cap de pod. Hostomel este un oraș mic și important din punct de vedere strategic.

Imagini cu aeroportul Antonov din Hostomel, după retragerea rușilor:


Imagine din satelit a aeroportului Antonov, din Hostomel, la nord de Kiev, 28 martie 2022

Înainte de război, a fost gazda celui mai important aeroport internațional de marfă al Ucrainei și o bază aeriană militară cheie.

Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine - 2 April 2022

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media