FOTO/ Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken a ajuns la Chișinău. Va avea întrevederi cu Maia Sandu, Natalia Gavriliță și Nicu Popescu

6 martie 2022, 08:55 SUA 326
Antony Blinken la Chișinău.  Sursa: US Embassy via Facebook

Aflat într-un turneu diplomatic în Europa, secretarul de stat american Antony Blinken a ajuns în această noapte la Chișinău. Anunțul, însoțit de o fotografie a fost postat pe pagina de facebook al Ambasadei SUA la Chișinău.

„Bine ați venit în Moldova, domnule Secretar de stat Blinken!”, a scris misiunea diplomatică americană din Chișinău.

Înaltul demnitar al SUA a beneficiat de o excepție de trafic aerian și a ajuns la bordul unui Boeing al autorităților SUA și a aterizat pe Aeroportul din Chișinău. Pe parcursul zilei de azi, Blinken va avea întrevederi oficiale cu președinta Maia Sandu, prim-ministra Natalia Gavrilița și Ministrul de Externe, Nicu Popescu.

Antony Blinken se află într-un turneu de 5 zile în Europa. După ce a fost la Bruxelles și s-a întâlnit cu înalți demnitari UE, secretarul de stat a mers în Polonia. La granița cu Ucraina a avut o întrevedere oficială cu omologul său ucrainean, Dmitro Kuleba. După Moldova, Blinken va merge în cele trei state baltice unde va avea la fel întrevederi oficiale cu conducerea Estoniei, Letoniei și Lituaniei.

Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media