Doi copii din Odesa, care suferă de maladii grave, preluați de echipajele SMURD Iaşi pentru a fi transferați la un spital din Italia

20 martie 2022, 16:03 Societate 127
SMURD.  Sursa: gov.ro

Doi copii din Ucraina, care suferă de maladii grave, au fost preluaţi, duminică dimineaţa, de echipajele SMURD Iaşi din vama Sculeni, pentru a fi transferaţi de pe Aeroportul Internaţional Iaşi la un centru medical din Italia unde urmează a fi operaţi, scrie Agerpres.

Coordonatoarea SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a declarat că o fetiţă de şapte luni şi un băiat de doi ani, din Odessa, Ucraina, au fost preluaţi din punctul de trecere a frontierei Sculeni.

„Unul dintre copii este o fetiţă, în vârstă de şapte luni, cu afecţiune hepatică congenitală gravă. Cel de-al doilea copil, un băieţel de doi ani, are o tumoră abdominală. Ambii vor fi duşi la Aeroportul din Iaşi, unde va veni din Italia un avion cu echipaj medical.

Copiii vor fi preluaţi şi duşi în centrul medical de la Torino unde se fac intervenţii de chirurgie oncologică şi de transplant pentru bebeluşi şi copii de vârstă mică. Este un model de colaborare de data asta Ucraina - Republica Moldova - România - Italia", a afirmat Diana Cimpoeşu.

Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media