Europarlamentar român: „Răspunsul Uniunii Europene la cererea Ucrainei de aderare trebuie să fie „da, haideți să ne apucăm de treabă””

28 februarie 2022, 20:24 UE 405
Cererea Ucrainei de aderare la UE.  Sursa: Володимир Зеленський/Facebook

Europarlamentarul român, Siegfried Mureşan, co-preşedinte al Comitetului parlamentar de asociere UE-RM, vine cu o reacție după ce președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a semnat astăzi - 28 februarie, cererea de aderare la Uniunea Europeană conform unei proceduri speciale. Oficialul european spune că „răspunsul Uniunii Europene la cererea Ucrainei de aderare trebuie să fie „da, haideți să ne apucăm de treabă””.

Siegfried Mureşan spune că apropierea Ucrainei de Uniunea Europeană va fi dezbătută mâine, 1 martie, în plenul Parlamentului European, „unde vom vota și o rezoluție privind invadarea Ucrainei de către Federația Rusă”.

„Ucraina ne dovedește că apără și susține valorile europene, că este cu adevărat o țară europeană. Iar cu cât Ucraina este mai prosperă, mai stabilă, mai aproape de valorile și principiile democrației europene, cu atât ne este mai bine și nouă, restul țărilor europene. Știm că vor fi dificultăți, că va fi mult de muncă de ambele părți pentru a realiza acest obiectiv.

Atitudinea oamenilor din ultimele zile ne arată că Ucraina vrea să depășească aceste dificultăți. Sunt multe lucruri de îndeplinit pentru ca aderarea Ucrainei să fie posibilă, dar răspunsul nostru la cererea de aderare trebuie să fie: „Da, haideți să începem treaba””, declară europarlamentarul.

Amintim că, în a cincea zi de război provocat de Federația Rusă, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a semnat astăzi - 28 februarie, cererea de aderare la Uniunea Europeană conform unei proceduri speciale.

La ceremonia de semnare au participat speaker-ul Radei Supreme Ruslan Stefachuk și prim-ministrul Denys Shmygal, transmite UNIAN.

IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegramși vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.
Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media