Elveţia adoptă sancţiunile Uniunii Europene împotriva cetăţenilor ruşi implicaţi în invadarea Ucrainei

28 februarie 2022, 17:26 UE 344
Elveția.  Sursa: newsmaker.md

Elveția, un stat neutru recunoscut ca fiind un centru financiar și comercial major, a anunțat că urmează exemplul Uniunii Europene și adoptă sancțiuni împotriva Federației Ruse în urma invaziei din Ucraina.

În ședința sa extraordinară din 28 februarie, Consiliul Federal a luat decizia de a adopta sancțiunile UE împotriva Rusiei și de a consolida astfel impactul acestora. Astfel, Consiliului Federal al Elveției a aprobat ca activele persoanelor fizice și ale companiilor listate să fie înghețate.

Totodată, sancțiunile financiare împotriva președintelui rus Vladimir Putin, a prim-ministrului Mihail Mișustin și a ministrului de externe Serghei Lavrov urmează să fie puse în aplicare cu efect imediat.

„Elveția își reafirmă solidaritatea cu Ucraina și poporul său. Va livra ajutor pentru persoanele care s-au refugiat în Polonia”, se arată într-un comunicat emis de Consiliul Federal al Elveției.

Consiliul Federal a însărcinat Departamentului Federal pentru Afaceri Economice, Educație și Cercetare (DEAR) să modifice ordonanța existentă pe baza măsurilor UE. Elveția va implementa sancțiunile în coordonare cu UE. Acestea sunt în primul rând bunuri și sancțiuni financiare. Averile persoanelor și societăților menționate în anexa la ordonanță sunt înghețate cu efect imediat. Interdicția de a intra în noi relații de afaceri rămâne în vigoare.

Preşedintele Elveţiei, Ignazio Cassis, declarase cu o zi în urmă că era „foarte probabil” ca ţara sa să urmeze linia Uniunii Europene.

De menționat că, Elveția pentru prima dată din anul 1815 a încălcat neutralitatea și a impus sancțiuni împotriva Rusiei.

IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media