SUA condamnă escaladarea „inacceptabilă” a lui Putin, după ce a cerut punerea în alertă a forțelor de descurajare ale Rusiei, care includ arme nucleare

27 februarie 2022, 16:54 Ucraina 569
Putin, Șoigu.  Sursa: digi24.ro

Ordinul președintelui Vladimir Putin de a pune în alertă maximă forțele de descurajare ale Rusiei, care includ arme nucleare, este o escaladare inacceptabilă, a declarat duminică ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, potrivit Reuters.

„Înseamnă că președintele Putin continuă să escaladeze acest război într-un mod total inacceptabil și trebuie să continuăm să-i oprim acțiunile în cel mai puternic mod posibil”, a declarat Thomas-Greenfield, interviu pentru CBS „Face the Nation”.

Putin a ordonat comandamentului militar punerea în alertă a forțelor nucleare. Acesta a acuzat acțiunile occidentului ca fiind „declarații agresive din partea țărilor NATO”.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei întâlniri cu ministrul apărării, Serghei Șoigu, și cu șeful marelui stat major, Valeri Gherasimov.

„Dragi colegi, vedeți acțiunile neprietenoase ale țărilor din Vest în ceea ce privește partea economică, despre care știm cu toții, dar înalții oficiali NATO se exprimă agresiv la adresa Federației Ruse, motiv pentru care ordon ministerului apărării și șefului marelui stat major să treacă forțele de descurajare ale Armatei într-un regim special de alertă”, a spus Putin.

Forțele strategice de descurajare includ Forța de ofensivă strategică (SNA) și Forța de apărare strategică (SOS). Primele se bazează pe sisteme intercontinentale de rachete și aviație și pe forțe nucleare strategice.

Anterior, Putin a avertizat celelalte state să nu intervină în invazia care este în desfășurare în Ucraina, spunând că ar putea duce la „consecințe pe care nu le-au mai văzut”, scrie The Guardian.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media