VIDEO/ Președintele Zelenskiy: Circa 1.300 de militari ucraineni au fost omorâți în 16 zile de la invazia rusă

12 martie 2022, 18:04 Ucraina 169
Vladimir Zelenskiy.  Sursa: captură video/Vladimir Zelenskiy via Facebook

De la invazia Federației Ruse din 24 februarie, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy, a făcut public pentru prima dată numărul soldaților care au murit apărând pământul ucrainean de invadatorii ruși. Potrivit liderului de la Kiev, de la începutul războiului, adică în 16 zile, au murit circa 1.300 de militari ucraineni.

„Aproximativ 1.300 de militari au murit în țara noastră și peste 12 mii ai Rusiei. Unul din zece. Nu sunt fericit că au murit 12 mii dintre ei", a spus președintele ucrainean în cadrul unei conferinței organizate un jurnaliștii străini.

Potrivit lui Zelenskiy, ocupanții jefuiesc, blochează orașele și nu permit accesul la apă oamenilor.

„Nu știu cum se vor întoarce acasă. Pentru că viziunea lor se schimbă deja", a adăugat președintele Ucrainei.

Potrivit acestuia, cei care „au plăcerea de a ucide, nu vor pleca pe picioarele lor, vor fi luați de aici”. Totodată, Zelenkiy a subliniat că ucrainenii vor rezista până la capăt.

„Prin urmare, unu la zece. Pentru că adevărul este de partea noastră. Avem propria noastră istorie și nu suntem un fel de hibrizi – ce se spune despre noi – avem aceleași mâini ca toți militarii ruși. Aceleași picioare și același cap. Singurul lucru este că nimeni nu ne-a creierul nostru. Pentru că avem libertate și democrație”, a spus șeful statului ucrainean.


Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media