Evoluția prețurilor la carburanți în Republica Moldova

29 iunie 2023, 12:55 Economie 65
Carburanți, imagine simbol.  Sursa: Freepik

Prețurile la benzină și motorină au înregistrat creșteri ușoare potrivit celor mai recente date publicate de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

Conform datelor ANRE pentru data de joi, 29 iunie 2023, prețul plafon al benzinei 95 a ajuns la 23.9 lei, înregistrând o creștere de un ban față de ziua precedentă. În cazul motorinei, prețul a crescut cu trei bani, ajungând la 19.99 lei.

În topul stațiilor cu cele mai mici prețuri din Chișinău, pe primul loc se află "FOX PETROL", cu două puncte de alimentare situate pe șoseaua Muncești și strada Burebista, ambele în sectorul Botanica. Aici, un litru de benzină costă 23.74 lei. Pe locul trei se situează „PrimOil” din sectorul Ciocana, unde un litru de benzină se vinde cu 23.75 lei.

Pentru motorină, „FOX PETROL” domină din nou clasamentul, oferind cel mai mic preț – 19.94 lei – în aceleași două locații din sectorul Botanica. Stația „NOW OIL”, situată pe strada Petricani din sectorul Rîșcani, ocupă poziția a treia, cu un preț de 19.97 lei per litru.

Când vine vorba de gaz natural comprimat (GNC), „PrimOil” oferă cel mai mic preț – 13.19 lei – în stația sa din sectorul Ciocana. Urmează „VENTO”, care comercializează GNC cu 13.34 lei în stația sa situată pe strada Grădina Botanică din sectorul Botanica. Pe locul trei se clasează tot „PrimOil”, cu un preț de 13.37 lei la stația sa de pe strada Grădina Botanică.

Delia
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media