Replicile haioase ale lui Grosu și Voronin, după ce Vasile Bolea s-a interesat dacă la cantina Parlamentului se va cere test PCR sau dovada vaccinării

23 septembrie 2021, 13:59 Politică 1168
Vasile Bolea.  Sursa: Replica Media

Replici amuzante în plenul Parlamentului, în timp ce era dezbătută legea privind reducerea cotei TVA pentru HoReCa și controlul răspândirii infecției COVID-19 în localuri. Totul a pornit după ce deputatul socialist Vasile Bolea a criticat măsura prezentării testului PCR sau a dovezii vaccinării împotriva COVID-19 pentru accesul în localuri și s-a interesat dacă și la cantina Parlamentului va fi la fel.

Inițiativă este nobilă. În același timp, Ministerul Sănătății, sau Comisia asta naționala de sănătate publică (CNESP), a impus restricții în primul rând pentru cei din HoReCa. Astfel, cu o mână dumneavoastră vreți să dați scutiri la TVA, dar cu o altă mână îi alungați pe beneficiarii serviciilor hoteliere, a cafenelelor, etc, prin instituirea restricțiilor, pentru ca oricine merge la cantină, să prezinte test sau dovada că s-a vaccinat. Colaborarea dintre o restricție și facilitatea respectivă pe care vreți să o faceți... ce minus va aduce, ați calculat?”, a comentat Vasile Bolea după ce autorul inițiativei, Dumitru Alaiba, a prezentat proiectul de lege.

Alaiba a explicat că inițiativa vine ca să compenseze pierderile de aproape doi ani de zile din această industrie „care a fost afectată nu de azi și nu de măsura introdusă de CNESP recent” - „Eu nu văd o contradicție, ci o măsură compensatorie”, a spus deputatul PAS.

„Noi jos avem cantina Parlamentului. La intrare tot vor cere testul PCR sau dovada vaccinării.”, a întrebat Vasile Bolea.

Aici speakerul Parlamentului Igor Grosu l-a asigurat, ironic, că vor fi create condiții pentru toți:

„Eu înțeleg îngrijorarea unor colegi să nu rămână fără mâncare, dar noi o să creăm condiții pentru toți. Punem la intrare un post de vaccinare, dezinfectant, calea spre mâncare”, a spus Igor Grosu.

La subiect a ținut să ia cuvântul și liderul comuniștilor în Parlament, Vladimir Voronin. Deputatul BCS a dat de înțeles că este de acord cu măsurile impuse de autoritățile sanitare, despre care a spus că pot disciplina cetățenii:

Aceasta trebuie să disciplineze cetățenii. Vrei sa te duci la restaurant, Care a băut sau vrea să bea, treci vaccinarea sau testul, și budi zdorov Vasili, și du-te…”, a președintele PCRM.

„Dacă ar bea doar cei care sunt vaccinati, vom trece cu vaccinarea și în țările vecine”, a comentat deputatul PAS, Lilian Carp.

Opoziția a votat pentru proiectul de lege propus de fracțiunea PAS privind reducerea TVA pentru companiile HoReCa, iar modificările vor intra în vigoare la 1 octombrie.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media