DOC/ Președinta Maia Sandu a promulgat Legea privind modificarea Codului de executare al Republicii Moldova

16 octombrie 2021, 11:14 Justiție 12408
Maia Sandu.  Sursa: Maia Sandu/Facebook

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat, la 13 octombrie, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Codului de executare al Republicii Moldova.

„În temeiul articolului 93 (1) din Constituția R. Moldova, președintele R. Moldova decretează: Articol unic: se promulgă Legea nr. 132 din 7 octombrie 2021 pentru modificarea Codului de executare al R. Moldova nr. 443/ 2004”, potrivit actului emis de șefa statului.

Datornicii nu vor putea fi evacuați din casă în perioada rece a anului, dacă aceștia nu dispun de o altă locuință corespunzătoare unde s-ar putea muta. La fel, nu vor putea fi evacuați în timpul declarării stării de urgență, de asediu sau de război, precum și în cazul declarării stării de urgență în sănătate publică. Totodată, modificările extind lista bunurilor și veniturilor debitorilor, care nu pot fi urmărite.

Parlamentul a aprobat, la 7 octombrie, în lectură finală, proiectul de modificare a Codului de executare al Republicii Moldova.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmareste-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informatii de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media