ULTIMA ORĂ! La două luni de la numire în funcția de Avocat al Poporului, Natalia Moloșag a demisionat

2 decembrie 2021, 10:21 Societate 200
Natalia Moloșag.  Sursa: Replica Media

La două luni de la numire în funcția de Avocat al Poporului, Natalia Moloșag a demisionat. Plecarea acesteia din funcție rezultă în urma scandalului iscat zilele trecute, după ce aceasta a fost surprinsă de mai multe ori în spațiul public, inclusiv la evenimente organizate de către Oficiul Avocatului Poporului, alături de un bărbat pe care anterior l-a apărat în instanța de judecată și care a fost condamnat pentru proxenetism.

Anunțul a fost făcut printr-o postare pe Facebook a paginii Oficiului Avocatului Poporului.

„Avocatul Poporului Natalia Moloșag anunță despre faptul că astăzi, 02 decembrie 2021 a depus cerere de demisie în Parlamentul Republicii Moldova”, se arată în mesaj.

Avocata Poporului, a fost surprinsă de mai multe ori, în spațiul public, inclusiv la evenimente organizate de către Oficiul Avocatului Poporului, alături de Dumitru Godorog, un cetățean pe care anterior l-a apărat în instanța de judecată și care a fost condamnat pentru proxenetism în anul 2017 la 4 ani închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, pe o perioadă de probațiune de 3 ani.

Godorog apare în mai multe poze alături de Moloșag de la acțiuni publice, iar surse ale Ziarului de Gardă au confirmat că bărbatul este văzut zi de zi la oficiul Avocatului Poporului și de multe ori este prezentat ca și consilier al Nataliei Moloșag.

Ulterior, Platforma Națională din Republica Moldova a Forumului Societății Civile din Parteneriatul Estic a cerut explicații publice din partea Avocatei Poporului, Natalia Moloșag, pe marginea acestui subiect care a stârnit indignare și critici în societate.

A doua zi de la declanșarea scandalului, miercuri, 1 decembrie, Natalia Moloșag a ieșit în fața presei cu mai multe explicații la acest subiect, însă declarase că este gata să-și dea demisia în urma prezentării rezultatelor controlului inițiat în cadrul Oficiului de organele competente ale statului.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media