Letonia intră în carantină pentru o lună de zile: Țara înregistrează una dintre cele mai mici rate de vaccinare contra COVID din UE

19 octombrie 2021, 10:56 Externe 77
Carantină COVID-19.  Sursa: www.aa.com.tr

Guvernul leton a anunțat că va instaura o carantină de patru săptămâni, de pe 21 octombrie până pe 15 noiembrie, pentru a încetini creșterea accentuată a numărului de infectări cu COVID-19 în una dintre cele mai puțin vaccinate state din Uniunea Europeană (UE), scrie Public Broadcasting of Latvia.

„Letonia este pe locul 1 la rata de infectare în lume. Există mulți oameni, prea mulți oameni, care nu sunt vaccinați”, a declarat prim-ministrul leton, Krišjānis Kariņš.

Magazinele, restaurantele, școlile și sălile de spectacole vor fi închise și doar serviciile esențiale vor fi disponibile, spune acesta. Circulația persoanelor va fi interzisă între orele 05:00 și 20:00. Carantina va fi apoi relaxată doar pentru cei vaccinați, a adăugat el.

„Trebuie să-mi cer scuze de la cei deja vaccinați”, a spus Kariņš.

Doar producția esențială, construcțiile și activitățile esențiale vor fi permise cu prezență fizică.

Guvernul leton se așteaptă ca aceste măsuri să reducă contactele interpersonale cu cel puțin 40%.

Potrivit datelor oficiale, în ultimele 24 de ore, în Letonia au fost înregistrate 1.253 de cazuri noi de COVID-19 și șapte pacienți au murit. Numărul total de cazuri este de 185,6 mii persoane, dintre care 2,2 mii au murit.

Atoritățile letone atribuie rata ridicată de infectare cu OCVID-19 acoperirii scăzute a vaccinării.

Procentul de persoane vaccinate cu schema completă din totalul populației Letoniei este de 45,9%, potrivit ECDC.

Populația Letoniei este de aproximativ 1,9 milioane.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmareste-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informatii de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media