ULTIMA ORĂ/ Starea de Urgență în sănătate publică a fost prelungită până pe 15 ianuarie 2022

26 noiembrie 2021, 19:26 Sănătate 240
Coronavirus.  Sursa: Profimedia Images

Comisia naţională extraordinară de sănătate publică (CNESP), prezidată de premierul Natalia Gavrilița a decis prelungirea stării de urgență în sănătate publică până la 15 ianuarie 2022. Decizia a fost anunțată în cadrul unui comunicat plasat pe pagina oficială de facebook a Executivului.

„Membrii CNESP au constatat că situația epidemiologică se menține extrem de îngrijorătoare la nivel național. Astfel, în perioada 15 – 21 noiembrie, au fost înregistrate 5.391 cazuri de îmbolnăvire cu virusul Sars-CoV-2, dintre care 80% în rândul persoanelor nevaccinate. De asemenea, acoperirea vaccinală națională cu schemă completă este sub 27%”, se arată în comunicat.

Potrivit acestuia, starea epidemiologică din regiune continuă să fie una alarmantă, „în majoritatea țărilor din regiunea europeană situația epidemiologică prin COVID-19 în prezent se deteriorează, fiind înregistrată o creștere a rapidă a numărului de cazuri noi. Țările cu o rată de vaccinare redusă sunt cel mai grav afectate”, se mai arată în informațiile transmise de CNESP.

„Astfel, membrii CNESP au decis să mențină restricțiile actuale la nivel național, cu posibilitatea de revizuire a acestora în funcție de evoluția situației epidemiologice. Totodată, conform deciziei aprobate astăzi de CNESP, studenții din învățământul profesional tehnic și cel superior vor avea posibilitatea să susțină examenele cu prezența fizică, în cazul în care în localitate se atestă prag de alertă portocaliu”, se spune în comunicat.

Decizia integrală a CNESP poate fi consultată mai jos.Cristian
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media