Republica Moldova va avea acces la sistemul european de informații privind vehiculele și permisele de conducere

12 octombrie 2022, 14:00 Auto 180
Permis de conducere.  Sursa: registru

Republica Moldova va avea acces la sistemul european de informații privind vehiculele și permisele de conducere (EUCARIS). La ședința de astăzi, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat raportul pentru proiectul de lege care prevede aderarea țării noastre la Tratatul cu privire la Sistemul european de informații privind vehiculele și permisele de conducere.

EUCARIS este un sistem comun de schimb de date și informații referitoare la vehiculele și permisele de conducere, la care, în prezent, au acces 34 de state. Astfel, Republica Moldova va beneficia de sprijin în prevenirea, investigarea și urmărirea actelor ilegale în domeniul permiselor de conducere, a înmatriculării vehiculelor și a altor fraude.

Proiectul de lege pentru aderarea Republicii Moldova la prezentul tratat urmează să fie propus spre examinare în prima lectură în plenul Parlamentului.

Anatol
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media