VIDEO/ Lavrov: Orice amenințare la securitatea trupelor ruse din regiunea transnistreană va fi considerată un atac asupra Rusiei

1 septembrie 2022, 15:19 Rusia 497
Serghei Lavrov.  Sursa: Alexandr Shcherbak/TASS

Orice acțiune care va amenința securitatea forțelor ruse din regiunea separatistă a Republicii Moldova va fi considerată un atac asupra Rusiei, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov joi, 1 septembrie, la o întâlnire cu studenți la Moscova, citează TASS.

„Toată lumea trebuie să înțeleagă că orice acțiune care va pune în pericol securitatea personalului nostru militar (n.red. din regiunea transnistreană) va fi considerată, în conformitate cu normele dreptului internațional, drept un atac asupra Rusiei, așa cum a fost cazul în Osetia de Sud, când trupele noastre de menținere a păcii au fost atacate de fostul președinte al Georgiei Mihail Saakașvili”, a spus Lavrov, fiind întrebat despre interesele Rusiei în regiunea transnistreană.

De asemenea, șeful diplomației ruse a amintit și despre grupul de militari care păzesc cel mai mare depozit de muniții din Europa, la Cobasna.

Totodată, Lavrov a spus că Rusia a pledat întotdeauna pentru „rezolvarea problemelor minorităţilor naţionale din Moldova în cadrul acordării unei autonomii largi Transnistriei”. El a mai menționat că conducerea Republicii Moldova „urmează umil” instrucțiunile Occidentului.

Mai devreme, Serghei Lavrov a spus că țara sa este dispusă să facă totul pentru a „proteja interesele populației vorbitoare de limbă rusă din Republica Moldova”, criticând politica pe care o promovează guvernarea de la Chișinău și relațiile cu partenerii europeni.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media