VIDEO/ Serghei Șoigu anunță mobilizarea a 300 de mii de militari ruși. Ministrul rus al Apărării susține că Rusia a pierdut 5937 de soldați

21 septembrie 2022, 10:01 Rusia 357
Serghei Șoigu.  Sursa: mil.ru

Imediat după discursul lui Vladimir Putin, posturile de televiziune de stat ruse au publicat un interviu cu ministrul rus al Apărării. Serghei Șoigu a anunțat că Rusia își propune mobilizarea a cel puțin 300 de mii de rezerviști și a vorbit pentru prima dată despre pierderile armatei ruse în Ucraina, dar și ale celei ucrainene.

Șoigu afirmă că a venit acel moment când de facto, Rusia luptă cu NATO și că toată infrastructura militară, logistică și de spionaj a blocului euro-atlantic este implicată și de facto conduce operațiunea din Ucraina. „Noi de fapt nu luptăm atât cu Ucraina, cât cu NATO”, a declarat Șoigu.

Ministrul rus al Apărării dă asigurări că în armată vor fi mobilizați doar rezerviștii, cei cu experiență militară și doar în funcție de necesitățile Armatei. Despre mobilizarea studenților nu este și nu va fi în niciun caz vorba, mai spune Șoigu care afirmă că va fi mobilizată doar 1% din capacitatea de mobilizare a Rusiei.

De asemenea, Serghei Șoigu a făcut declarații despre pierderile suferite de Armata rusă și cea a Ucrainei. În cele aproape 7 luni de agresiune militară rusă, trupele de ocupație ar fi pierdut 5937 de oameni, fără a spune despre numărul de răniți, menționând că peste 90% din aceștia su fost recuperați și întorși pe front. Ultima oară, Armata rusă a făcut un blianț al pierderilor umani în martie când a prezentat numărul decedaților la 1351. Asta în timp ce în ultimele estimări ale Armatei Ucraieni, Rusia ar fi pierdut peste 55 de mii de soldați.


În același timp, susține Șoigu, Ucraina și-ar fi perdut deja jumătate de armată. „La începutul operațiunilor militare Armata Ucrainei dispunea de 201-202 mii de oameni, iar în acest timp au pierdut deja circa 100 de mii. Decedați sunt 61 207 de oameni, iar răniți - 49 368. Iată de ce, Ucraina a făcut deja al 4-lea val de mobilizare ca să adune 300 de mii de oameni", a declarat Șoigu.


Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media