Mai mute categorii de cetățeni din capitală vor beneficia de ajutoare financiare din partea municipalității

5 august 2022, 13:47 Societate 101
Bani.  Sursa: Poliția RM

Peste 100 de persoane sau familii social-defavorizate din capitală vor beneficia de ajutoare financiare din partea autorităților locale, anunță Primăria Municipiului Chișinău. Printre beneficiari se numără asistenți parentali profesioniști, copii rămași temporar fără ocrotirea părintească, familii cu venituri mici care suferă de boli grave și donatori voluntari de sânge.

Astfel, conform deciziei Comisiei municipale de stabilire și acordare a ajutorului material, convocată pe 3 august, anul curent, 32 de asistenți parentali profesioniști din cadrul Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului vor beneficia de sprijin financiar în mărime de 1 000 lei.

Acești specialiști îngrijesc copiii aflați în plasament 24 din 24 de ore, 7 zile pe săptămână, dar, conform cadrului legal, sunt remunerați doar pentru 5 zile de lucru.

Totodată, trei copii rămași temporar fără ocrotire părintească, plasați în Serviciul de asistență parentală profesionistă, vor beneficia de ajutor în mărime de 5 000 lei, în vederea pregătirii către noul an școlar.

Cinci persoane din familii cu venituri mici din capitală, care suferă de boli grave, vor beneficia de ajutoare materiale în sumă de 95 de mii de lei, pentru acoperirea cheltuielilor pentru tratamentele chirurgicale costisitoare.

Primăria Chișinău va acorda și un ajutor unic, a câte 500 de lei, pentru 76 de donatori activi de sânge, membri ai Asociației Donatorilor din Republica Moldova. Prin acest gest, autoritățile își propun să promoveze în continuare donarea voluntară de sânge.

În total, pentru realizarea programelor menționate şi susținerea a 116 persoane și familii social-vulnerabile, din bugetul municipal au fost alocați 180 de mii de lei.

Anastasia
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media