Efectele agresiunii ruse în Ucraina: SUA trimit către Europa mai mult gaz pe vapoare, decât Rusia prin conducte

6 august 2022, 15:47 Externe 453
Gazoduct.  Sursa: Profimedia Images

Invazia Ucrainei de către Rusia a redirecționat livrările de energie în întreaga lume și un rezultat a fost că SUA trimit acum mai mult gaz către Europa cu vaporul decât Rusia prin conducte, relatează Wall-Street.ro cu referire la BusinessInsider.

Din 1967, conductele Gazprom din Siberia de Vest și peninsula Yamal au livrat cantități uriașe de gaz în Europa, dar situația s-a schimbat în ultimele luni. În condițiile în care conflictul din Ucraina nu dă semne de relaxare și UE se confruntă cu o criză energetică istorică, SUA au intervenit ca furnizor de energie de urgență.

În iulie, gazul natural lichefiat din SUA a reprezentat 13% din totalul intrărilor în Europa, comparativ cu 10% din conductele rusești. Conductele din Norvegia au fost cea mai importantă sursă de gaze către continent, în timp ce alte surse includ conductele din Africa de Nord și aprovizionarea cu gaz natural lichefiat din Qatar, precum și producția internă.

În ultimele șase luni, prețurile angro la gaze în Europa s-au triplat, deoarece Moscova continuă să restrângă fluxurile de gaze naturale. Gazprom, invocând probleme tehnice, a redus livrările de gaze naturale Nord Stream 1 către Germania la 20%, de la 40%.

Continuarea articolului aici.

Cristian
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media