În 2022, Guvernul va acorda până la 10 Premii Naționale: Au fost aprobate etapele concursului și condițiile acestuia

27 iulie 2022, 08:54 Cultură 126
Guvernul RM.  Sursa: Replica Media

În 2022, Guvernul va acorda până la 10 premii naționale, care vor fi decernate în cadrul evenimentelor organizate de Ziua Independenței Republicii Moldova. Premiul Naţional se acordă persoanelor care au contribuit substanțial și au avut un impact considerabil la dezvoltarea societății, științei, tehnologiilor, culturii, artei și sportului, precum și la consolidarea valorilor, patrimoniului și imaginii Republicii Moldova.

La prima ședință a comisiei pentru decernarea Premiului Național, care s-a întrunit la 26 iulie au fost aprobate etapele concursului și condițiile acestuia.

Prin urmare, în perioada 27 iulie - 10 august (ora 17:00), persoanele și colectivele interesate pot depune dosarele în format electronic la adresa de email: [email protected].

„Deși este un an complicat și dureros pentru toată regiunea, inclusiv pentru Republica Moldova, este important să nu uităm oamenii ai căror realizări ajută țara sau chiar lumea să aibă parte de mai mult bine, mai multă creație și inovație. Tradițional, aceste premii se acordă pentru realizările de anul precedent. De aceea, îi invităm pe cei mai buni dintre cei mai buni candidați să se înregistreze pentru concursul din 2022”, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița.

Dosarul de înregistrare a candidatului trebuie să conțină: scrisoare de recomandare, CV, lista publicațiilor și cea a lucrărilor științifice, operele literare, copiile brevetelor de invenție și patentelor, etc.

Premiul Național constă în diplomă, medalie și câte 100 de mii de lei pentru fiecare câștigător.

Amintim că, în conformitate cu prevederile Hotărîrii Guvernului nr.504/2018 cu privire la Premiul Național, componența comisiei a fost actualizată, cu respectarea principiului de reprezentativitate a autorităților publice centrale, mediului academic și societății civile.

Pentru informații detaliate, accesați rubrica dedicată Premiului Național (https://cancelaria.gov.md/ro/apc/premiul-national) sau contactați reprezentanții Cancelariei de Stat la numerele de telefon: 022-250-481, 022-250-583.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media