Prima doamnă a Ucrainei, primită de soții Biden la Casa Albă. Olena Zelenska a cerut sprijin pentru femeile și copiii din Ucraina

20 iulie 2022, 08:39 Ucraina 262
Olena Zelenska la Washington.  Sursa: Олена Зеленська/Facebook

Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a fost primită marți, 19 iulie, la Casa Albă de Jill și Joe Biden. Soția lui Vladimir Zelenskiy se află într-o vizită în SUA pentru a obține sprijin pentru femeile și copiii din Ucraina, potrivit CNN.

Joe Biden i-a dat Olenei Zelenska un buchet mare de flori când aceasta a coborât din mașină, iar apoi cele două prime doamne s-au îmbrățișat.

Potrivit Casei Albe, Biden și Zelenska au discutat despre „sprijinul continuu al Statelor Unite pentru guvernul și poporul Ucrainei, care apără democrația și se confruntă cu impactul uman semnificativ al războiului declanșat de Rusia”.


Preşedintele Ucrainei Vladimir Zelenskiy afirmă că se aşteaptă la „rezultate semnificative” pentru Ucraina după vizita soţiei sale, Olena Zelenska, la Washington, relatează The Guardian.

„Creşterea sprijinului american pentru Ucraina, asistenţă suplimentară pentru protejarea oamenilor de teroarea rusă, abordarea nevoilor umanitare sunt obiectivele vizitei în curs a Primei Doamne a Ucrainei în Statele Unite. Aştept de la această vizită a Primei Doamne rezultate semnificative pentru Ucraina în cooperare cu America. Este important chiar acum. Au existat deja întâlniri cu secretarul de stat Antony Blinken, cu Samantha Power şi cu alte politiciene influente care reprezintă structurile guvernamentale şi parlamentare ale Americii”, a declarat Zelenskiy.

El s-a referit şi la discursul pe care soţia sa urmează să îl susţină miercuri în faţa Congresului Statelor Unite.

„Olena se va adresa Congresului - în numele tuturor mamelor ucrainene, al tuturor femeilor ucrainene - şi va fi un discurs important. Şi chiar cred că va fi auzit de cei de care depinde luarea deciziilor în SUA”, a adăugat el.

Nu este prima dată când cele două se întâlnesc. Jill Biden şi Olena Zelenska s-au întâlnit pentru prima dată în persoană în luna mai, când Jill Biden a făcut o vizită surpriză în Ucraina. Atunci, ele s-au întâlnit într-un oraș din vestul țării, în apropiere de Slovacia.

În timpul întâlnirii lor de o oră din luna mai, care s-a desfăşurat cu uşile închise, Olena Zelenska i-a împărtăşit lui Jill Biden îngrijorările sale pentru sănătatea emoţională a copiilor ucraineni.

Olena Zelenska s-a întâlnit luni și cu secretarul de stat Antony Blinken. Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, a spus că Blinken a subliniat angajamentul SUA de a ajuta la reconstrucția Ucrainei după invazia rusă și a lăudat „munca primei-doamne de la Kiev de a sprijini mulți civili ucraineni care au fost, în diferite moduri, afectați de acest război brutal”.

Miercuri, Zelenska va vorbi în fața Congresului SUA.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media