În atenția călătorilor! În PTF Leușeni, pe sensul de ieșire din Moldova se atestă un flux majorat de mașini: Situația la frontieră

13 august 2022, 11:02 Societate 98
PTF Leușeni.  Sursa: realitatea.md

La această oră, în PTF Leușeni, pe sensul de ieșire din Moldova se atestă un flux majorat de mașini. Restul punctelor de trecere a frontierei de stat activează în regim normal, informează Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.

Totodată, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 63 634 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire din Republica Moldova – 33 663 traversări persoane.

Mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini – 36 250, iar traversările cetățenilor moldoveni au constituit 27 384.

Cea mai „activă” frontieră a fost cu România – 36 659 traversări, iar 13 950 treceri au fost semnalate în punctele de trecere situate la granița moldo - ucraineană și alte 10 025 - frontiera aeriană.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei rămân a fi:
PTF Leușeni – 15 675 traversări persoane;
PTF Aeroportul Chișinău – 10 025 traversări persoane;
PTF Sculeni – 8 542 traversări persoane;
PTF Cahul – 6 923 traversări persoane;
PTF Otaci – 4 502 traversări persoane;
PTF Giurgiulești - Galați – 4 161 traversări persoane;
PTF Costești - 3 162 traversări persoane;

Cu referință la traversarea frontierei de către cetățenii Ucrainei, a fost consemnat un număr total de 12 031 treceri, dintre care 5 949 pe direcția intrare în Republica Moldova. Totodată, numărul de 2 110 au constituit trecerile minorilor ucraineni.

În 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele fapte:
- două treceri ilegale ale frontierei de stat;
- nouă persoane au încălcat regimul punctelor de trecere și cel al zonei de frontieră;
- patru cetățeni străini au încălcat termenul de ședere pe teritoriul R. Moldova;
- 13 încălcări privind regulile de folosire a vinietei;
- trei persoane au fost identificate cu consemn național;

(08:00/13.08.2022)/ La această oră, în PTF Leușeni, pe sensul de ieșire din Moldova se atestă un flux majorat de mașini. Restul punctelor de trecere a frontierei de stat activează în regim normal. Rămâne valabilă recomandarea noastră - să se diversifice alegerea punctelor de trecere pentru a nu supraîncărca doar pe unele!
Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media