Trei tineri, printre care și un minor, reținuți de polițiști pentru comiterea unei tâlharii

14 august 2022, 15:51 Societate 125
Tâlhărie.  Sursa: Poliția Republicii Moldova

Poliția Republicii Moldova informează că astăzi, în jurul orei 05.00, poliția din Soroca a fost sesizată de proprietara unei stâne de oi din localitatea Căinarii Vechi, raionul Soroca care a comunicat că, persoane necunoscute ar fi pătruns pe teritoriul stânei, au bătut ciobanul și au sustras două motociclete.

Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit din declarațiile ciobanului că, pe parcursul nopții persoane necunoscute au pătruns pe teritoriul stânei, lovindu-l pe cioban cu un obiect dur în regiunea capului, au sustras două motociclete.

Ulterior motocicletele au fost abandonate pe un câmp din preajma stânei de oi.

Bărbatul de 62 de ani, care lucra în calitate de cioban, a fost transportat la spital pentru ajutor medical.

În urma măsurilor întreprinse de polițiștii din Soroca, la scurt timp după comiterea infracțiunii, au fost reținuți trei tineri cu vârste cuprinse între 17 și 24 de ani, locuitori ai satului Vădeni din același raion.

Pe cazul dat, a fost pornită cauză penală pentru tâlhărie, iar persoanele bănuite au fost reținute pentru 72 de ore.

Conform legii penale, persoana vinovată de comiterea infracțiunii de tâlhărie, riscă pedeapsă cu închisoare de la 8 la 10 ani.

Prezumţia de nevinovăţie este un principiu fundamental, garantat de Constituţia Republicii Moldova, care prevede că „orice persoană acuzată de un delict este prezumată nevinovată până când vinovăţia sa va fi dovedită în mod legal, în cursul unui proces judiciar public, în cadrul căruia i s-au asigurat toate garanţiile necesare apărării sale”.(Constituţia Republicii Moldova, art.21)
Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media