Israel: Opt persoane au fost rănite într-un atac armat asupra unui autobuz cu credincioși. Ambasada R. Moldova în Israel: „Gândurile noastre sunt alături de victime”

14 august 2022, 13:50 Externe 111
Atac, Ierusalim.  Sursa: Ahmad Gharabli/AFP
Un bărbat înarmat a rănit duminică șapte persoane aflate într-un autobuz care transporta credincioși evrei la Ierusalim. Potrivit autorităților israeliene și martorilor, incidentul este descris ca fiind un presupus atac palestinian, transmite Reuters.

Ulterior, atacatorul a fugit de la locul faptei în Orașul Vechi al Ierusalimului, care găzduiește locuri sfinte pentru evrei, musulmani și creștini și se numără printre zonele în care palestinienii doresc să obțină un stat.

Israelul consideră că tot Ierusalimul este capitala sa - un statut nerecunoscut la nivel internațional.

Atacul a avut loc la primele ore ale zilei de duminică, în timp ce evreii plecau de la ritualurile de la Zidul de Vest care marchează sfârșitul Sabatului.

„Ierusalimul este capitala noastră și un centru turistic pentru toți religioșii", a declarat premierul Yair Lapid într-un comunicat, adăugând că forțele de securitate israeliene vor „restabili calmul”.

Cu un mesaj în acest sens a venit și Ambasada R. Moldova în Israel.


În primăvară, 19 persoane - în majoritate civili israelieni - au fost ucişi, în principal în atacuri comise de palestinieni, scrie Agerpres.Trei atacatori arabi israelieni au fost de asemenea ucişi.

Drept reacţie, autorităţile israeliene au înmulţit operaţiunile în Cisiordania ocupată. Peste 50 de palestinieni au fost ucişi, între care combatanţi şi civili, în operaţiuni şi incidente în Cisiordania.

Săptămâna trecută, armata israeliană a lansat o "operaţiune preventivă" împotriva Jihadului Islamic, mişcare islamistă armată din Fâşia Gaza, care a replicat cu salve de rachete asupra Israelului.

Cel puţin 49 de palestinieni, între care combatanţi ai Jihadului Islamic dar şi copii, au murit în acest weekend de escaladare militară, care s-a soldat duminica trecută cu un armistiţiu mediat de Egipt.

Diana
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media