„Adevărul am să-l apăr în instanța de judecată”: Vlad Batrîncea a reacționat la actul de constatare emis de ANI

2 august 2022, 11:25 Politică 101
Vlad Batrîncea, fracțiunea BCS, PSRM, ședința plenară.  Sursa: Replica Media

Socialistul Vlad Batîncea susține că a examinat actul de constatare al ANI și a stabilit că „este un act bazat exclusiv pe percepții subiective și nu pe circumstanțe de fapt și de drept.” Mai exact, vicepreședintele Parlamentului, spune că documentul conține „afirmații greșite care nu corespund realității”.

„Este un act care distorsionează realitatea și creează premise pentru a mă învinui în fapte pe care nu le-am comis. Niciodată nu am ascuns și nu am de gând să ascund averea mea. Tot ce am este la vedere și este declarat conform legii. Afirm categoric că nu duc o viață de lux, trăiesc modest, nu dețin conturi bancare și nici mașini nu am. Apartamentul în care locuiesc este singura proprietate pe care o dețin și pentru care mai am de achitat ipoteca încă mulți ani înainte. Regret interpretările eronate, care, pe lângă faptul că nu sunt bazate pe fapte, îmi aduc un prejudiciu de imagine în calitate de politician și cetățean. Sunt sigur că scopul de bază al acestei acțiuni, este atacul mediatic împotriva mea și a echipei PSRM. Acest episod nejustificat și lipsit de fond se înscrie în campania de denigrare și atac la adresa opoziției. Adevărul am să-l apăr în instanța de judecată”, a declarat Vlad Batrîncea.

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis un act de constatare pe numele socialistului Vlad Batrîncea, care potrivit documentului, ar fi admis existența unei diferențe substanțiale nejustificate între venituri și cheltuieli, în mărime de 713.924 lei, urmare a controlului averii pentru anul 2019 inițiat în baza unei sesizări.

Deputatul BCS, Vlad Batrîncea poate contesta actul de constatare în termen de 30 de zile de la emitere la Curtea de Apel Chișinău.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media